Clicky

Reisverzekeringen vergelijken

Goedkope reisverzekering

Goedkope reisverzekering

Op zoek naar een goedkope reisverzekering? Zoals met elke verzekering, schermen reisverzekeraars in hun reclamecampagnes en op hun websites al snel met lage premies. Maar let op: U kunt zich goedkoop laten verzekeren, maar mag er dan ook van uitgaan dat u heel beperkt bent verzekerd. De goedkoopste reisverzekering is dus niet altijd de beste keuze!

Kijk bij het afsluiten van een reisverzekering daarom niet naar de 'vanaf' prijzen die worden gecommuniceerd, maar kijk naar de totaalprijs. De premie voor de basisdekking kan heel aantrekkelijk zijn, maar als de verzekeraar dure extra modules aanbiedt, is uw totaalpremie alsnog hoog.

Ook kan de inhoud van de basisdekking verschillen. Hoe meer er in de basisdekking is meeverzekerd, hoe minder u hoeft bij te verzekeren. Dit kan een gunstig effect hebben op de totaalpremie.

Naast de premiekosten betaalt u vaak assurantiebelasting en soms poliskosten. Informeer vooral naar die laatste, omdat die per verzekeraar kunnen variëren. U betaalt ze weliswaar eenmalig, maar ze kunnen in verhouding duur zijn.

Vergelijk en bespaar

Vergelijk direct de reisverzekeringen en vind uw ideale reisverzekering!

Het kan gunstig zijn om uw reisverzekering onder te brengen bij de verzekeraar waar u ook al andere verzekeringen, zoals uw zorgverzekering, hebt ondergebracht. Vaak wordt namelijk een premievoordeel toegepast bij het afsluiten van meer verzekeringen. Dit wordt ook wel pakketkorting genoemd. Hoe hoger het aantal verzekeringen dat u bij de verzekeraar afsluit, hoe hoger de korting die geldt op vaak alle verzekeringen. Dus behalve dat u profiteert van een premiekorting op uw reisverzekering, worden dan met het afsluiten van de reisverzekering ook de andere verzekeringen goedkoper.

De concurrentie onder reisverzekeraars is groot. Dit betekent dat er vaak en vooral rond vakantieperiodes leuke acties worden gehouden. U krijgt bijvoorbeeld premiekorting voor het eerste jaar van een doorlopende reisverzekering of kunt rekenen op een attentie als u de reisverzekering afsluit. Het kan lonen om juist in een actieperiode een reisverzekering af te sluiten, maar blijf kritisch. Zelfs met korting kan een andere verzekeraar een beter aanbod doen en als een eventuele korting eenmalig wordt gegeven, betaalt u na stilzwijgende verlenging van de verzekering alsnog meer en misschien wel te veel.

Bent u nog student? Kijk dan goed naar de studentkorting die door verschillende reisverzekeraars wordt gegeven.

Reisverzekering afsluiten

Doorlopende reisverzekering vanaf

€ 1.54 p/m

Waarom Reisverzekeringen.nl

  • 100% onafhankelijk
  • Vergelijk en bespaar
  • Gratis, eenvoudig & snel
  • Lees ervaringen van andere consumenten