Clicky

Reisverzekeringen vergelijken

Reisverzekering afsluiten

Reisverzekering afsluiten

U gaat op reis en weet dat u een reisverzekering wilt afsluiten. Maar waar kunt u daarvoor terecht en waar moet u op letten?

Praktisch iedere verzekeraar biedt wel een reisverzekering aan. Het kan gunstig zijn om uw reisverzekering onder te brengen bij de verzekeraar waar u ook al andere verzekeringen, zoals uw zorgverzekering, hebt ondergebracht. Dit kan een premievoordeel opleveren, als er zogenoemde pakketkorting wordt toepast. Dit houdt in dat u korting krijgt bij het afsluiten van meerdere verzekeringen.

Maar het is verstandig om reisverzekeringen te vergelijken. Ook zonder pakketkorting kan een andere aanbieder wellicht een beter voorstel doen. En naast de premie wilt u natuurlijk ook een reisverzekering met een passende dekking.

Welke reisverzekeraar?

Naast de grote verzekeraars, zijn er ook een aantal reisverzekeraars die specifiek reisverzekeringen aanbieden. Zo zijn Unigarant en Europeesche Verzekeringen gespecialiseerd in reis- en recreatieverzekeringen en legt Mondial Assistance zich volledig toe op reisverzekeringen. Deze aanbieders hebben een wat uitgebreider aanbod van verzekeringsmogelijkheden, dus mogelijk vindt u hier dekkingen voor specifieke onderdelen en situaties die op uw reis van toepassing zijn. Hier (link naar lijst verzekeraars) vindt u een lijst van verzekeraars die een reisverzekering aanbieden.

Vergelijk en bespaar

Vergelijk direct de reisverzekeringen en vind uw ideale reisverzekering!

Waar u in ieder geval op moet letten

Als u een reisverzekering afsluit, moet u een aantal vragen in ieder geval beantwoorden:

Neem ik een kortlopende of een doorlopende reisverzekering? ‐ De kortlopende reisverzekering sluit u af voor de duur van één reis (zie hoofdstuk 'Kortlopende reisverzekering' ), de doorlopende reisverzekering sluit u af voor het hele jaar en is geldig voor alle reizen die u maakt en wordt automatisch ieder jaar verlengd (zie hoofdstuk 'Doorlopende reisverzekering'). De keuze die u maakt hangt af van het aantal reizen dat u maakt of verwacht te maken en het totaal aantal te verzekeren reisdagen. Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper als u vaker dan één keer per jaar weggaat.

Waarvoor wil ik me verzekeren? ‐ Heb ik genoeg aan een basisdekking (verschilt per verzekeraar, maar bestaat doorgaans uit persoonlijke hulp, buitengewone kosten en bagage) of wil ik meer modules meeverzekeren (zoals medische kosten, voertuighulp, aansprakelijkheid en wintersport). Zie ook onder het kopje 'Dekking' in het hoofdstuk 'Doorlopende reisverzekering' voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende modules.

Voor welk dekkingsgebied heb ik een verzekering nodig? ‐ Meestal heeft u de keuze uit Europa- en Werelddekking, soms ook Nederland- en Beneluxdekking.

Meer informatie

Voor informatie en advies kunt u de websites van de verschillende verzekeraars raadplegen. Daar kunt u ook de polisvoorwaarden downloaden en lezen voordat u een verzekering afsluit. Dit is raadzaam, omdat de website zelf vaak korte, overzichtelijke informatie geeft over de reisverzekering, waaruit het moeilijk is af te leiden welke vergoedingen er nu precies zijn opgenomen in de reisverzekering.

Uw reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten kan vaak heel eenvoudig online. Bedenk goed voor wie u een reisverzekering afsluit. Kinderen tot vijf jaar zijn vaak gratis meeverzekerd, maar moet u wel opgeven.

Het is ook goed mogelijk een reisverzekering telefonisch af te sluiten. Het voordeel is dat een medewerker met u meedenkt en u wellicht wijst op onderdelen van de verzekering waarover u zelf niet had nagedacht. Telefonisch afsluiten is sowieso een goede optie als u de reisverzekering bent vergeten af te sluiten en het nog vlak voor vertrek wilt doen. Ook al kan u dan niet tijdig meer een polisblad worden toegestuurd, met een verzekeringsnummer en het telefoonnummer van de alarmcentrale van de verzekeraar kunt u toch met een gerust hart op reis gaan.

Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek over uw reisverzekering? Ga dan langs op het kantoor van een verzekeringsaanbieder. U kunt bijvoorbeeld langsgaan bij banken en verzekeringsadviseurs.

Reisverzekering afsluiten

Doorlopende reisverzekering vanaf

€ 1.54 p/m

Waarom Reisverzekeringen.nl

  • 100% onafhankelijk
  • Vergelijk en bespaar
  • Gratis, eenvoudig & snel
  • Lees ervaringen van andere consumenten