Clicky

Reisverzekeringen vergelijken

Reisverzekering vergelijken

Hieronder vergelijkt u de reisverzekeringen. U kunt zowel de kortlopende als doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Wilt u meer weten over de voorwaarden, dekking en premie van een specifieke reisverzekering? Bekijk dan de details. Het berekenen van uw premie en het afsluiten van uw reisverzekering doet u vervolgens op de website van de verzekeraar.


Verzekeraar Product Premie (per maand) Actie
OHRA OHRA
1 persoon € 1,99
2 personen € 4,46
gezin € 5,74
  Bereken premie Meer info
Centraal Beheer Achmea Centraal Beheer Achmea
1 persoon € 3,34
2 personen € 5,96
gezin € 8,75
  Bereken premie Meer info
FBTO FBTO
1 persoon € 2,19
2 personen € 3,49
gezin € 4,98
  Bereken premie Meer info
Zelf.nl Zelf.nl
1 persoon € 1,75
2 personen € 2,52
gezin € 3,56
  Bereken premie Meer info
Allianz Global Assistance Allianz Global Assistance
1 persoon € 1,75
2 personen € 2,65
gezin € 3,08
15% Jongerenkorting  Bereken premie Meer info
Reaal Reaal
1 persoon € 2,31
2 personen € 4,28
gezin € 4,28
12% pakketkorting  Bereken premie Meer info
Verzekeraar Product Premie (per dag) Actie
Allianz Global Assistance Allianz Global Assistance
1 persoon € 1,45
2 personen € 2,90
gezin € 4,35
Kinderen t/m 4 jaar gratis  Bereken premie Meer info

Vergelijk reisverzekeringen

Er zijn een aantal punten waarop u reisverzekeringen onderling kunt vergelijken. Hieronder leest u de belangrijkste punten waarop u de verschillende reisverzekeringen en reisverzekeraars kunt beoordelen. Wilt u meer informatie hierover? Lees dan de reisverzekering informatie pagina's op Reisverzekeringen.nl.

Dekking

De belangrijkste is dekking. Waar bent u voor verzekerd en welke aanvullende modules kunt u bijverzekeren. Bedenk daarbij vooraf goed wat u moet verzekeren. Reist u met de auto? Dan is voertuighulp wellicht belangrijk. Gaat u skiën of parachutespringen? Denk er dan aan dat u voor risicosporten vaak een aparte module moet afsluiten.

Wat bij de ene verzekeraar al in de basisdekking is meegenomen, zult u bij de ander apart moeten afsluiten.

Hoewel elke verzekeraar wel ongeveer dezelfde modules aanbiedt, verschilt met name de dekking binnen die modules. Op deze meer gedetailleerde voorwaarden kunt u reisverzekeringen het beste vergelijken. In welke gevallen heeft u recht op hulp, waaruit bestaat die hulp en hoe hoog is de maximale schadevergoeding die wordt uitgekeerd?

Met name bij een annuleringsverzekering zullen er verschillen zitten tussen de redenen van annulering en van de uitsluitingen.

Nog een onderdeel van de dekking is de maximale aaneengesloten reisduur waarvoor u bent verzekerd. Het is belangrijk deze te vergelijken als u van plan bent voor langere tijd op reis te gaan. U kunt, uiteraard afhankelijk van de reisduur, misschien nog wel terecht bij een verzekeraar die een lange maximale reisduur van bijvoorbeeld negentig dagen in de voorwaarden heeft opgenomen. Het is dan niet nodig een lang op reis verzekering af te sluiten en dit scheelt kosten.

Premie

Naast inhoudelijke verschillen, zijn er uiteraard ook premieverschillen. De premie is dan ook het tweede punt waarop u reisverzekeringen kunt vergelijken. In combinatie met de dekking en voorwaarden van de verzekering kunt u een goede prijs-kwaliteitafweging maken.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Twijfelt u tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering? Vergelijk dan de premie en bedenk dat u met een doorlopende reisverzekering het hele jaar door voor al uw reizen verzekerd bent. Als u meer dan één keer per jaar weggaat, bent u met een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger uit.

Service

Naast dekking en premie kunt u reisverzekeringen ook vergelijken op meer subjectieve punten, zoals betrouwbaarheid, service en klanttevredenheid. Een telefoontje naar de klantenservice van uw beoogde verzekeraar geeft waarschijnlijk al een goede indruk van de snelheid, deskundigheid en vriendelijkheid waarmee u wordt geholpen. Service is wellicht in geval van een reisverzekering nog belangrijker dan bij andere verzekeringen. Als het erop aankomt dat u in geval van nood de reisverzekering moet inschakelen, wilt u professioneel en adequaat geholpen worden.

Ook de ervaringen van andere klanten, terug te vinden op internet, kunnen u een beeld geven van de kwaliteit van de reisverzekeraar.

Reisverzekering afsluiten

Doorlopende reisverzekering vanaf

€ 1.54 p/m

Waarom Reisverzekeringen.nl

  • 100% onafhankelijk
  • Vergelijk en bespaar
  • Gratis, eenvoudig & snel
  • Lees ervaringen van andere consumenten