Clicky

Reisverzekeringen vergelijken

Welke reisverzekering?

Welke reisverzekering?

U gaat op vakantie. U weet al waarheen, u weet misschien ook wel voor hoe lang en ook wat uw plannen zijn op de plaats van bestemming. Nu wilt u de risico's die met deze reis gepaard gaan verzekeren. Welke risico's zijn dat en welke reisverzekeringen zijn hiervoor?

Hoe lang gaat u op reis?

De lengte van uw reis bepaalt in eerste instantie of u een reguliere reisverzekering kunt afsluiten. Reisverzekeringen verzekeren namelijk alleen reizen met een maximale duur. Die verschilt per verzekeraar, maar ligt meestal tussen de zestig en negentig dagen. Gaat u langer op reis, heeft u een ander soort verzekering nodig: een lang op reis verzekering of wereldreisverzekering.

Blijft uw reis binnen de perken die zijn gesteld door een reguliere reisverzekering, kunt u uit het grote aanbod van deze reisverzekeringen een keuze maken.

Waar gaat u heen en wat gaat u doen?

Om te bepalen hoe u deze reisverzekering samenstelt, moet u kijken naar uw reisbestemming en de activiteiten die u tijdens uw reis gepland heeft. De bestemming bepaalt de geografische dekking van uw reisverzekering: Europa of Wereld, soms heeft u zelfs nog de keuze uit Nederland en Benelux.

Welke doorlopende reisverzekering?

De activiteiten tijdens uw reis bepalen of u genoeg heeft aan een basisdekking of dat u aanvullende dekkingen wilt meeverzekeringen. De basisdekking is verschillend per verzekeraar, maar bestaat doorgaans uit bagage, noodhulp, buitengewone kosten en aansprakelijkheid. Medische kosten moet u vaak apart meeverzekeren. Dit is verstandig als deze nog niet volledig zijn verzekerd binnen uw zorgverzekering. Reist u met eigen vervoer, kunt u voertuighulp meeverzekeren.

Gaat u op wintersport of gaat u een andere risicosport beoefenen, dan kunt u de extra risico's die dit met zich meebrengt ook verzekeren met een wintersport reisverzekering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Naast de inhoudelijke invulling van de reisverzekering, moet u ook een keuze maken tussen een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Deze keuze is afhankelijk van de lengte van uw reis en van het aantal keren per jaar dat u op reis gaat. Gaat u lang of vaker op reis, is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk gunstiger dan een kortlopende. Het is verstandig voor uzelf na te gaan hoeveel dagen u in een jaar verwacht op reis te zijn en op basis daarvan te berekenen of u verstandig doet aan een doorlopende reisverzekering. Het kan heel wat geld besparen.

Vergelijk en bespaar

Vergelijk direct de reisverzekeringen en vind uw ideale reisverzekering!

Een annuleringsverzekering

Wilt u zich ook verzekeren tegen het risico dat uw reis niet door kan gaan of vroegtijdig moet worden afgebroken? Sluit u naast een reisverzekering dan ook een annuleringsverzekering af. Zo voorkomt u dat u bij het annuleren van de reis (een deel van) de reissom kwijt bent. Lees in de volgende hoofdstukken meer over de verschillende soorten reisverzekeringen, hun dekking, premie en voorwaarden.

Reisverzekering afsluiten

Doorlopende reisverzekering vanaf

€ 1.54 p/m