Reisverzekering voor digital nomads

De COVID-19 pandemie heeft een blijvend effect gehad op de manier hoe we werken. Waar thuiswerken voor de lockdowns slechts bij een deel van de kantoorbanen kon, werken sinds 2020 steeds meer mensen vanuit huis.

Het mooie van werken op afstand is dat je alleen een laptop en internetverbinding nodig hebt om te kunnen werken. Je bent niet langer meer gebonden aan je kantoor of aan je eigen huis, woonplaats of zelfs land. Het werd sindsdien steeds gebruikelijker om vanuit het buitenland te werken. Zo werd de workation geboren.

Hierdoor zijn de grenzen tussen werken en vakantie steeds meer gaan vervagen. Maar helaas denken niet alle verzekeraars er zo over. Ben je met jouw reisverzekering wel verzekerd tijdens een workation? Op deze pagina lees je alles over reisverzekeringen voor een workation of remote werken.

Workation verzekering afsluiten

Wat is een workation precies?

De naam zegt het al, een workation is een combinatie tussen vakantie en werk. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun vakantie te combineren met werk. Zo kunnen ze prachtige plekken zien zonder daar vakantiedagen voor op te hoeven nemen.

Een workation kan zowel in Nederland zijn als in het buitenland. Nederlanders kiezen er vooral voor workations in landen waar het weer beter is dan in Nederland. Vooral onder de digital nomads zijn landen als Portugal, Georgië, Spanje, Thailand, Indonesië (Bali), Zuid-Afrika, Vietnam en Costa Rica popular. Deze landen weten hier met ruime visumregelingen, goed internet en een gastvrije bevolking goed op in te spelen.

Digital nomad aan het werk

Naast een goed klimaat kiezen digital nomads landen uit die een goede infrastructuur hebben, zoals snel en betrouwbaar internet. Op deze manier kun je zonder zorgen online vergaderingen bijwonen.

Daarnaast is de lokale valuta van belang. Als je een Nederlands salaris verdient maar lagere kosten van levensonderhoud geniet, is je geld relatief meer waard. Niet gek dus dat workations steeds populairder worden.

Verzekerd tijdens een workation

Omdat de grenzen tussen een privé vakantie en zakelijke reizen steeds meer vervagen, is er onduidelijkheid over de dekking van reisverzekeringen. Moet je als digital nomad namelijk een zakelijke verzekering afsluiten, een standaard reisverzekering of juist een globetrotter verzekering?

De juiste keuze hangt af van de duur van je reis, het land van bestemming en je verzekeraar. Zo maken verzekeraars verschil tussen landen in de Europa of de werelddekking. Lees altijd goed de polis van jouw verzekeraar voordat je op reis gaat.

Daarnaast is er een verschil tussen een standaard reisverzekering en het verzekeren van je eigendommen, zoals je laptop of telefoon. Bij de meeste reisverzekeraars is bagage op reis een aanvullende module die je los dient af te sluiten.

Reisverzekering voor een workation

Om het digital nomads en liefhebbers van workations makkelijker te maken, is reisverzekeraar Centraal Beheer een reisverzekering voor workations gestart. De dekking van deze reisverzekering is precies afgestemd op de behoeften van digital nomads.

De reisverzekering voor workations bevat de volgende dekking:

  • Maximaal €100,- per maand vergoeding voor gemaakte internetkosten, wanneer blijkt dat je verblijf niet over (snel genoeg) internet beschikt.
  • Als je laptop gestolen wordt vergoedt de verzekering maximaal €100,- koerierskosten voor het versturen van een nieuwe laptop.
  • Studie, stage of vrijwilligerswerk op reis.
  • De standaard dekking van reisverzekeringen.
  • Aanvullende modules die je afsluit onder je reisverzekering, zoals een annuleringsverzekering of bagage op reis.

Via de website van Centraal Beheer sluit je snel en eenvoudig een digital nomad / workation verzekering af. Tijdens het afsluiten kies je per aanvullende module of dit betrekking heeft tot jouw reis. Liever op zoek naar een reisverzekering van een andere reisverzekeraar? Gebruik dan de reisverzekering vergelijker om de juiste reisverzekering te vinden.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.