Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reistips

Bij het organiseren van je reis komt een hoop kijken en het kiezen van een reisverzekering kan ingewikkeld lijken door het uiteenlopende aanbod. De reisverzekering is een zogeheten pakketverzekering die is samengesteld uit verschillende onderdelen. De basisdekking omvat persoonlijke hulpverlening, dekking van schade aan verblijfplaats (logies) en schade, verlies of diefstal van bagage. Wil je echter niet voor verrassingen komen te staan, dan is het aan te raden om je reisverzekering nauwkeurig af te stemmen op je reisbehoeften. Je vindt hier handige tips die je helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Bestemming, reisduur en visum

Bij de voorbereiding van je reis is het allereerst van belang te bepalen of voor de bestemming die je voor ogen hebt bepaalde toegangseisen gelden, zoals de eis van een visum voor landen als de Verenigde Staten of Rusland. Neem voldoende de tijd om deze toegangseisen te regelen en controleer of je tegen die tijd in het bezit bent van een geldig paspoort. Ook is van belang je reisduur te bepalen en je reisverzekering op deze reiswensen af te stemmen.

De keuze voor een reisverzekering wordt immers grotendeels bepaald door het soort reis dat je gaat maken. Ga je lang op reis of gaat het om een korte city trip? En ga je tijdens je reis wintersporten, duiken of een andere gevaarlijke sport uitoefenen? Het reisdoel en de dekking moeten goed op elkaar aansluiten. Om tot een gerichte keuze te komen kan je gebruik maken van dit stappenplan: kies een reisverzekering in 5 stappen

Moet ik een doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten?

Een kortlopende reisverzekering sluit je altijd af voor een specifieke vakantie van korte duur, terwijl een doorlopende reisverzekering het hele jaar geldig is voor meerdere reizen. Beide reisverzekeringen kunnen een zeer volledige dekking hebben, maar in sommige situaties is het voordeliger of verstandiger om de doorlopende variant af te sluiten. Om te bepalen welke reisverzekering voor jou de beste keuze is, is het belangrijk om goed te kijken naar jouw reisgedrag. Wij hebben alle voor- en nadelen van beide reisverzekeringen op een rijtje gezet om het maken van een keuze makkelijker te maken.

Meer informatie over de doorlopende vs. kortlopende reisverzekering

Bagage en geld

Je bagage is afhankelijk van je reisdoel, reisduur en andere bijzondere activiteiten die je wellicht gaat ondernemen tijdens je reis. Bekijk of je reisverzekering toereikend is voor de bagage die je meeneemt. Bij bijzonder waardevolle bagage kan het nodig zijn aanvullende bagagedekking af te sluiten.

Neem je contant geld mee naar het buitenland? Hoewel er op steeds meer plaatsen kan worden gepind, kan je wellicht tegen een gunstigere koers wisselen in het buitenland. Ook kan je niet het risico willen lopen dat er geen (goed werkende) pinautomaten in de buurt zijn. Bij je reisverzekering kan je een aanvullende module afsluiten met dekking voor diefstal van contant geld. Bij veel verzekeraars varieert de dekking van ongeveer €250,- tot €500,-.

Welke aanvullende dekkingen heb ik nodig?

In het vorenstaande zijn inmiddels al een aantal aanvullende dekkingen genoemd. Je bepaalt zelf welke aanvullingen, ten behoeve van je reisverzekering, je bovenop het basispakket afsluit. Er zijn een aantal aanvullende dekkingen die van groot belang kunnen zijn wanneer je in het buitenland voor problemen komt te staan. Met name ziekte en ongevallen kunnen voor onverwachte, hoge rekeningen zorgen. Vanuit je reisverzekering ben je hier niet altijd standaard voor gedekt, het kan daarom raadzaam zijn een medische kosten dekking af te sluiten. Daarnaast zijn er nog een aantal dekkingen die je meestal los moet afsluiten op de reisverzekering, zoals een dekking voor pechhulp en wintersport.

Lees hier verder over de aanvullende dekkingen

Reisverzekeringen vergelijken

Aangezien er een groot aantal reisverzekeraars op de markt actief is met een divers aanbod, is het soms moeilijk om te bepalen welke reisverzekering voor jou de beste of meest voordelige optie is. Je kunt door reisverzekeringen te vergelijken op een bepaald aantal punten echter snel tot een goede afweging komen. Om je hierbij te helpen hebben wij alvast vier belangrijke punten om te vergelijken toegelicht. Hierbij is gekeken naar dekking, prijs en betrouwbaarheid.

Bekijk handige tips voor het vergelijken