Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering noodzakelijk?

Je bent de koning te rijk, voelt jezelf prinsheerlijk en je leeft tijdelijk als een God in Frankrijk: op vakantie voel je je altijd net iets specialer dan op een doorgaanse dag. Een duur etentje, een fijne massage of een chique wijnproeverij: vakantie is dé plek om je ongegeneerd onder te dompelen in een beetje luxe. Dat heb je wel verdiend. Het is daarom bizar dat sommige mensen een reisverzekering zien als ‘een overbodige luxe’. Gun jezelf dat stukje extra zekerheid, zodat je vakantie pas écht zorgenvrij is. Lees snel waarom en volg de tips op.

“Ik ga niet veel doen, dus er kan mij niets gebeuren” is een instelling die mensen nog weleens kunnen hebben wanneer ze op vakantie gaan. Dan kan je voor onaangename verrassingen komen te staan! Sommige vakantiegangers denken dat wanneer ze de extreme sports aan zich voorbij laten gaan en vooral horizontaal op het strand gaan liggen, er weinig kan gebeuren. Helaas moeten we deze mensen uit hun droom helpen. Het klinkt als een open deur: maar ongelukken zitten in een klein hoekje (ook in het hoekje van het strand). Ziekte of verwondingen, diefstal of verlies van goederen, annuleringen of overboekingen; het kan je allemaal overkomen tijdens jouw reis omdat het er nu eenmaal anders aan toegaat dan in je dagelijkse leven, thuis. De eerste tip luidt dan ook als volgt:

Tip 1: Wees je bewust van de situatie wanneer je op vakantie gaat.

“Een doorlopende reisverzekering is weggegooid geld”. Aansluitend op het voorgaande, is een reisverzekering nooit weggegooid geld. Helaas kom je hier vaak heel snel achter wanneer je géén verzekering hebt afgesloten: dan kunnen de kosten snel oplopen en ben je vaak nog verder van huis. Dát is pas weggegooid geld. Maar wat soms ook nog wel eens voor misvattingen kan zorgen is dat een doorlopende reisverzekering erg duur is. Niets is minder waar! Je hebt al doorlopende reisverzekeringen vanaf €1,80 per maand. Een kleine investering, met een groot resultaat. Daarbij zijn er allerlei manieren om zoveel mogelijk te besparen op jouw premie.

Tip 2: Zie de maandelijkse premie als een kleine investering, met groot resultaat- op de momenten dat je het nodig hebt

Tip 3: Bekijk de manieren waarom je kunt besparen op jouw premie

Naast dat een doorlopende reisverzekering financiële hulp biedt, vergeet men vaak dat de verzekeraar je in geval van nood ook andere vormen van hulp biedt. Wanneer je onverhoopt een ongeluk krijgt, verwond raakt of op een andere manier in het ziekenhuis terechtkomt wanneer je op vakantie bent, staat de alarmcentrale die aan jou verzekering is verbonden, altijd voor je klaar. Het regelen van een arts waarmee je duidelijk kan spreken (in het Nederlands/Engels) of het organiseren van een manier waarop je veilig naar huis kunt, zijn slechts voorbeelden van taken die de alarmcentrale voor je uitvoert.

Naast deze medische hulp, helpt de alarmcentrale je ook in het geval van schade of verlies van goederen. Wanneer je bijvoorbeeld in het buitenland jouw reisdocument kwijt raakt, helpen zij jou om een nieuwe te krijgen. Maar ook wanneer bijvoorbeeld de de huurauto het in de middle-of-nowhere begeeft of het appartement wat je hebt geboekt toch niet zo luxueus is als de vakantiegids deed doen geloven- kun je de alarmcentrale inschakelen.

Ten slotte is het helaas een feit dat niet iedereen op jouw vakantiebestemming in een opgewekte vakantiemood is. Zeker in zeer toeristische gebieden kun je namelijk te maken krijgen met oplichters en diefstal. Het lijkt meestal een ver-van-je-hotelbed-show, maar het gebeurt helaas vaker dan je denkt. Het is altijd erg vervelend wanneer dit voorkomt tijdens jouw vakantie, maar een vergoeding door de reisverzekering kan als kleine pleister op de wonden dienen. Doe in het geval van diefstal gelijk aangifte zodat je bewijs hebt tegenover de verzekeringsmaatschappij.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van problemen waarbij de alarmcentrale voor je klaar staat, en geloof ons- op het moment dat je ze nodig bent, ben je hartstikke dankbaar dat ze er zijn!

Tip 4: Onthoud dat naast financiële hulp, een reisverzekering en de bijbehorende alarmcentrale je ook ondersteuning biedt in andere zaken

Om er zeker van te zijn dat je betaalt voor hetgeen waarvoor jij verzekerd wilt zijn, zijn er tegenwoordig talloze reisverzekeringen voor activiteiten opgesteld door verzekeraars. Van verzekeringen speciaal voor gezinnen, groepsreizen, au pairs, taalcursisten en globetrotters tot wandelaars, kite-surfers en natuurlijk wintersporters. Op deze manier weet je dat de dekking optimaal is en goed aansluit op jouw vakantieplannen.

Tip 5: Kies de reisverzekering zo specialistisch mogelijk uit, zo weet je zeker dat de dekking optimaal is

Twijfel niet en wees er zeker van dat je elke citytrip, elk familieweekend en elke reis verzekerd bent! Kijk en vergelijk daarom vandaag nog en bepaal welke verzekering en aanvullende modules het beste bij jou passen.

Kortom: een reisverzekering is zeker geen overbodige luxe, maar een absolute must.

Zo, en dan nu genieten!