Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Reisverzekering

  Het staat als een paal boven water dat wanneer je op vakantie gaat, het afsluiten van een reisverzekering noodzakelijk is. Als je hier nog niet overtuigd van bent, lees dan hier alle voordelen van een reisverzekering. Wanneer je je al wel bewust bent van de voordelen van een reisverzekering, loop je vaak tegen de volgende vraag aan: waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering? Met welke modules kun je de basisverzekering aanvullen zodat de reisverzekering precies past bij de reis die je gaat maken? Bekijk deze checklist en vind de juiste aanvullende modules die het beste aansluiten bij jouw vakantie.

  1. Het basispakket van de reisverzekering

  Wanneer je een reisverzekering gaat samenstellen, begin je altijd bij de basisverzekering. De voorwaarden staan altijd in de polisvoorwaarden maar veelal dekt het basispakket van de reisverzekering de volgende zaken.

  Spoedeisende hulp in het buitenland

  Om te beginnen de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland. Natuurlijk ga je er niet van uit, maar ook op vakantie kan je iets vervelends overkomen dat van invloed is op jouw gezondheid. Wanneer je tijdens jouw reis gewond raakt of een infectie oploopt en je ter plekke behandeld moet worden, zal jouw reisverzekering de kosten dekken die de behandeling ook in Nederland gekost zou hebben.

  2. Aanvullende medische kosten

  Echter liggen de kosten van medische zorg in het buitenland vaak hoger. Deze overige kosten worden doorgaans niet door de basisverzekering gedekt. Als je je hier ook voor wilt verzekeren, is een aanvullende module medische zorg de juiste oplossing.

  Schade en diefstal

  Deze dekking is van toepassing op door jou mee gebracht materiaal. Tijdens de vakantie hangt er vaak een uitgelaten sfeertje, waardoor uit enthousiasme er wel eens iets van jouw spullen kan sneuvelen of enige schade kan schade oplopen. Vervelend, maar de Alarmcentrale die verbonden is aan jouw verzekering staat altijd voor je klaar. Zij helpen je verder een passende oplossing te vinden in de vorm van een schadevergoeding of een vervangend product.

  Daarnaast kun je tijdens je vakantie helaas ook in aanraking komen met diefstal. Vooral smartphones en portemonnees worden vaak gesloten tijdens vakantie. Wees hier sowieso heel alert op, maar raak niet in paniek als het je wel overkomt. Ook in het geval van diefstal staat de Alarmcentrale in Nederland voor je klaar. Doe altijd aangifte in het land waar de diefstal is voorgevallen.

  Bagage

  Ten slotte wordt ook vaak (een gedeelte) van jouw meegebrachte bagage verzekerd door het basispakket van de reisverzekering. Wanneer bijvoorbeeld jouw koffer zoek raakt of er schade aan jouw spullen ontstaat, kun je rekenen op een vergoeding van de verzekering.

  3. Waardevolle bagage meenemen

  Zoals eerder genoemd is ‘bagage’ vaak inbegrepen in de standaard reisverzekering. Echter gelden er doorgaans in het basispakket van een reisverzekering wel bepaalde limieten per productsoort. Wanneer jouw bagage bijvoorbeeld kostbare elektronica zoals professionele foto- of filmapparaten, GPS materialen of dure laptops bevat, is het raadzaam om deze extra te verzekeren omdat de waarde ervan vaak hoger ligt dan de limieten die de meeste verzekeraars stellen én het vaak extra zuur is als hier iets mee gebeurt.

  Maar ook uitrustingen die je bijvoorbeeld nodig hebt als je gaat skiën, duiken of hiken zijn vaak erg kostbaar. Ook deze kun je mee laten verzekeren in een aanvullende module bagagedekking. Bij sommige verzekeraars kun je zelfs een zogenoemde kostbaarhedenverzekering afsluiten die bijzondere zaken zoals muziekinstrumenten, verzamelingen of andere kunstvoorwerpen, meeverzekert wanneer je deze mee op reis neemt.

  4. Reisverzekering voor het hele gezin afsluiten

  Wanneer je met het hele gezin vertrekt naar het zonnige zuiden of een andere mooie vakantiebestemming, kun je een verzekering afsluiten die van toepassing is op het gehele gezin. Kinderen tot vijf jaar zijn vaak gratis meeverzekerd met hun ouders. Wanneer de kinderen deze leeftijd passeren kun je ze gemakkelijk op de polis van de ouders bij schrijven door contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. Als ze achttien worden, dienen ze een eigen verzekering af te sluiten.

  5.Reisverzekering voor wintersport

  Ga je de sneeuw in voor een mooie vakantie vol skiën, snowboarden of andere een andere wintersport? Sluit dan een aanvullende module wintersport af. Doordat een wintersportvakantie toch extra risico’s met zich meebrengt, worden veel zaken niet gedekt door het basispakket. Denk hierbij aan diefstal van jouw uitrusting bij de après-ski bar of een tocht met de banaan wanneer zich een ongeluk voordoet op de piste.

  6. Reisverzekering voor extreme sporten

  Naast wintersport, scharen verzekeraars ook andere activiteiten onder ‘gevaarlijke sporten met verhoogd risico’. Denk hierbij aan activiteiten zoals: hiken, duiken, water skiën, bergbeklimmen, paragliden etc. Wanneer je van plan bent om een van deze activiteiten te gaan doen tijdens jouw vakantie, is het raadzaam om deze aanvullende module af te sluiten. Natuurlijk kun je ook al tijdens de vakantie een spontane behoefte krijgen aan een adrenalinestoot. Ook in het geval dat je tijdens jouw reis een of meer van deze activiteiten besluit te ondernemen, kun je deze aanvullende module nog afsluiten.

  7. Voor een langere tijd naar het buitenland

  Ben je van plan om langer in het buitenland te blijven om bijvoorbeeld een tijdje te gaan werken als au pair, een taalcursus te volgen of gewoonweg het land te ontdekken? Sommige verzekeraars hebben een maximum aantal dagen waarop de basisverzekering aaneengesloten geldig blijft. Als je dus langer wegblijft, is het vaak nodig om een aanvullende module verzekerde reisduur af te sluiten. Hiernaast zijn er ook speciale ‘Globetrotterverzekeringen’ voor reizigers die langer dan een jaar op pad willen gaan.

  8. Reisverzekering voor bepaalde voertuigen

  Er zijn verschillende verzekeringen die toegepast zijn op reizen met de auto, de camper of met de fiets. Waarin ze allen overeenkomen is de aanvullende module voertuighulp. Hierdoor ben je verzekerd voor pech onderweg en kun je rekenen op hulp van de Alarmcentrale als je voertuig gerepareerd of vervangen moet worden om de vakantie voort te kunnen zetten.

  9. Annuleringsverzekering

  Natuurlijk denk je tijdens het boeken van de vakantie niet gelijk aan het annuleren ervan, maar toch is het handig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt altijd te maken krijgen met onvoorziene situaties zoals ontslag, scheidingen of overlijdensgevallen. Wanneer je een annuleringsverzekering hebt af gesloten, kun je (een groot gedeelte) van je geld terug krijgen.

  Op basis van bovenstaande dekkingen kan je jouw reisverzekering helemaal op maat samenstellen, aangepast op de reis die je gaat maken. Of je nu alleen de wijde wereld intrekt of met het gezin op wintersport gaat: door een passende reisverzekering af te sluiten weet je zeker dat je nooit teveel betaalt, maar wel volledig bent verzekerd.

  Door de verschillende verzekeraars en hun variërende aanbiedingen kun je door onze verzekeringsvergelijker jouw wensen aangeven en de beste verzekeringen afsluiten. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we een handige vergelijker opgesteld om afhankelijk van jouw wensen de beste en voordeligste reisverzekering af te sluiten.