Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Top 10 actieve vakantie apps

  Ga jij er in jouw vrije tijd het liefste op uit? Is ‘uitrusten kan later wel’ jouw credo? Dan bestaan jouw vakanties waarschijnlijk veelal uit de meest avontuurlijke activiteiten zoals: hiken, duiken, raften, surfen, wielrennen, snowboarden, zeilen, kanoën, Stand Up Paddling, mountainbiken, (jet) skiën. Noem het maar op! Hoewel het natuurlijk voornamelijk om de fun draait, is het stiekem ook heel leuk om je resultaten èn je voortgang te bekijken.

  Gelukkig staan de App Stores vol met leuke, handige en onmisbare apps die jouw hierbij helpen. Daarbij voorzien verschillende applicaties jou van de meest up-to-date informatie, zodat jouw sport avontuur onvergetelijk wordt! Hieronder een Top 10 van de beste actieve vakantie applicaties:

  1. Strava

  Een van de beste en daardoor ook een van de meest gebruikte sport apps in de App Stores. Vooral populair bij wielrenners en hardlopers omdat je gemakkelijk de strijd aan kan gaan met andere Strava-gebruikers. Doordat jouw resultaten steeds worden geupload, kun je gemakkelijk jouw vooruitgang bijhouden. Daarnaast worden deze ook vergeleken met de resultaten van jouw vrienden. Voor de echte fanatiekelingen zijn er zelfs titels zoals ‘King- of Queen of the Mountain’ te winnen. Als dat niet motiverend werkt?! Bovendien is de app geheel gratis te downloaden.

  2. Sneeuwhoogte+

  Als doorgewinterde skiër, snowboarden of langlaufer weet je als geen ander hoe belangrijk de weersomstandigheden in de bergen zijn. Natuurlijk kijk je ’s ochtends vroeg gelijk uit het raam om te zien hoe het wintersportgebied erbij ligt. Maar door deze app kun je tot op de centimeter precies bekijken hoeveel sneeuw er op de bergen en in het dal ligt. De speciale webcamfunctie laat je precies zien hoe de pistes erbij liggen en welke kleding je moet aantrekken. Met deze  checklist weet je zeker dat je hele uitrusting in orde is, maar komen ook alle andere facetten van het regelen van een wintersport aan bod. Vergeet ook belangrijke zaken zoals je reisverzekering niet! De Sneeuwhoogte+ applicatie is gratis te downloaden.

  3. PADI – Scuba Diving Essentials

  Ga jij diepzeeduiken tijdens jouw vakantie? Dan is de PADI – Scuba Diving Essentials App onmisbaar om de onderwaterwereld gaat ontdekken! Door verschillende functies, zoals een overzicht van de beste duikplekken over de wereld, de mogelijkheid om jouw eigen dives bij te houden, het lezen van up-to-date nieuws over duiken en een gids over alle duikgebaren die je nodig hebt onder water, maken deze gratis app ideaal voor de ultieme beleving van jouw duikvakantie.

  4. Magic Sea Weed

  Deze app die ook door professionele surfers wordt gebruikt, brengt je op de hoogte van de meest gedetailleerde informatie over jouw surftrip. Deze applicatie bevat de meest up-to-date prognoses over de deining hoogte/-periode/-richting en de precieze windsterkte. En niet geheel onbelangrijk: ook de watertemperatuur wordt gedetailleerd weergegeven. Praktische zaken zoals windvlaagsterke en de luchtdruk worden tevens uitgebreid benoemd. Je kunt de applicatie op zo’n manier instellen dat je zelfs voorspellingen voor 10 dagen vooruit kunt maken! Deze applicatie is gratis te downloaden.

  5. Navionics

  Als echte zeilfanaat ben je vast al bekend met de vaarkaarten van Navionics. Deze waterkaartspecialisten hebben sinds kort hun eigen applicatie gelanceerd. Hierdoor kun je thuis al inspiratie op doen voor jouw volgende zeiltocht. Maar ook op het water biedt deze precieze applicatie genoeg oriëntatie om de goede kant op te varen. Doordat je de kaarten kunt downloaden, heb je altijd de juiste route bij de hand. Door de optimale werking van de app kun je zeer nauwkeurig jouw GPS-positie bekijken. Deze applicatie is een kleine investering (de versie voor Nederland en Groot-Brittannië kost €29,99 – de versie voor Europa/Afrika en Azië betaal je €34,99) maar dan heb je ook wat!

  6. Maps 3D PRO

  Is hiken in de bergen helemaal jouw ding? Vergeet dan niet om je goed voor te bereiden op jouw klimpartijen en avontuurlijke wandelingen. Door deze app kun je jouw klimroutes uitstippelen op zeer gedetailleerde kaarten in 3D-weergave. Het fijne van deze applicatie is dat je deze ook offline kunt gebruiken, want natuurlijk goed van pas komt in hoge gebergten waar vaak geen ontvangst is. Plus: het scheelt natuurlijk enorm in de mobiele internetkosten. De kleine investering van €4,49 betaalt zich dan ook dubbel en dwars uit.

  7. Windfinder

  Ben jij zo’n waterrat die het liefste elke dag het water op gaat? Dan weet je als geen ander dat je als watersporter wél moet weten of de golven goed zijn. Helaas is niets zo veranderlijk als het weer. Gelukkig is de app Windfinder het leven in geroepen! Deze applicatie laat de voorspellingen zien voor talloze locaties over de hele wereld zodat jij als (wind-)surfer, kitesurfer, zeiler of paraglider precies weet hoe alle weersomstandigheden zijn op elke minuut van de dag! Deze applicatie is gratis te downloaden.

  8. Stand Up Paddling Trotters

  Ken jij de nieuwe watersport Stand Up Paddling al? Staand op een surfbord peddel je zo het water over! Door grachten, kanalen, sloten meren of zelfs opzees- SUPpen kan overal. Deze speciaal ontwikkelde applicatie, houdt precies bij welke routes je hebt afgelegd. Maar door de handige functie kun je ook aan je vrienden laten zien waar je precies bent langs ‘geSUPt’. Daarnaast bevat deze gratis applicatie allemaal foto’s en video’s waar je inspiratie op kunt doen voor je volgende Stand Up Paddling avontuur!

  9. Find My Friend

  Ben je benieuwd hoe ver je voorligt op de rest tijdens het hiken? Of wil je zien op welke piste jouw vrienden zich bevinden? Misschien kom je erachter dat fietsen toch niet helemaal jouw ding is en ben je benieuwd hoe lang het nog duurt voordat je bij de groep aansluit (en achterop kan springen?). Gebruik dan de gratis applicatie Find my Friends! Door jouw vakantiegenoten uit te nodigen en een groep te creëren, kunnen jullie gemakkelijk van elkaar zien waar iedereen zich bevindt.

  10. Travelers-app

  Deze relatief nieuwe app, ontwikkeld door privé-rechercheur Dick Steffens, helpt reizigers in nood over de hele wereld. De app staat 24/7 in contact met twee beveiligingsmeldkamers en houdt onder meer medische data, belangrijke contactpersonen, gegevens over je reisverzekering en afgelegde routes bij. Bij een kritiek lage spanning van de batterij of verloren netwerkconnectie wordt de laatst bekende plaats via GPS geregistreerd. Bovendien krijgt de app een noodknop indien je het onheil voorziet of direct in een noodsituatie verkeert. Normaliter geldt bij vermissingen een wachttijd van 48 uur of meer, via deze app kan direct worden gehandeld!