Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Top 10 backpacker apps

  Je bent er klaar voor! De reis is uitgestippeld, je rugtas volgepropt en je spaarpot omgekeerd: je gaat voor een lange tijd een mooi backpackavontuur tegemoet. Tegenwoordig wordt het notitie- of dagboekje, de fotocamera en de reisgids steeds vaker vervangen door één handig apparaatje: je smartphone. Skype en facetime met je dierbaren, direct foto’s maken en je avonturen delen op verschillende social media. Welke apps zijn onmisbaar tijdens je backpackreis? Wij hebben een top 10 samengesteld!

  1. GPS Trip Journal

  Met deze app is het niet meer nodig een dagboekje bij te houden: via GPS route tracking kan je direct al je avonturen met je familie en vrienden delen en worden de locaties van de plekken die je hebt bezocht automatisch opgeslagen! Zij kunnen direct zien welke route je tot zover hebt afgelegd, welke foto’s en/of video’s je hebt toegevoegd aan deze plekken via Geo Tagging en je notities en verhalen. De app biedt je de mogelijkheid je reisavonturen in de vorm van een filmrolletje te delen op bijvoorbeeld Facebook, Youtube of Flickr. Een geweldige (gratis) app, ook om je reis later weer even te herbeleven!

  2. MotionX GPS

  Tijdens je backpackreis zal je niet overal een goed werkende internetverbinding hebben. De app MotionX GPS biedt je de mogelijkheid al voor je trip een bestemming in te voeren en tracks en waypoints in te lezen of zelf te creëren. De kaarten zijn offline beschikbaar en kunnen op verschillende manieren worden weergegeven, via 2D, 3D of sattelietweergave bijvoorbeeld. Ten slotte kan je, mocht het nodig zijn, gebruik maken van het goed werkende, geïntegreerde kompas om op het rechte pad te blijven. De app kost €1,99,-.

  3. Backpacker checklist

  Heb je alles bij je wat je nodig hebt? Deze app helpt je, voordat je aan je backpackreis begint, een handige checklist af te lopen met meer 250 mogelijke benodigdheden speciaal gericht op backpackreizen. De checklist helpt je onder meer zaken als voldoende kleding, een complete EHBO kit en andere belangrijke essentials als een zaklamp mee te nemen. De app biedt bovendien de mogelijkheid het gewicht van elk item in te voeren. Handig om het totaalgewicht van je backpack in de gaten houden. De app kost €0,99,-.

  4. Pocket

  Tijdens je reis kom je langs verschillende plekken waar je even gebruik kan maken van een wifi-internetverbinding. In deze korte tijd kom je niet altijd toe aan het lezen van lange artikelen, wil je misschien bepaalde informatie op een website nog eens nalezen of een wat langer filmpje later afkijken. In dat geval biedt de app Pocket uitkomst. Met deze app kan je artikelen, websites en filmpjes bij een werkende internetverbinding opslaan en deze later offline weer bekijken. Handig als je weer on the road bent. De app is bovendien gratis!

  5. Trial Wallet

  Je gaat waarschijnlijk met een bepaald budget op reis en wil natuurlijk optimaal genieten van alle plekken die je aan wil doen. Losse briefjes, verfrommelde bonnetjes en een geweldig geheugen na een goed avondje stappen zullen niet bijdragen aan een overzichtelijke administratie. De app Trial Wallet biedt je de mogelijkheid je uitgaven per reis of per maand te organiseren. Je kan een dagelijks budget instellen en uitgaven direct invoeren wanneer je ze doet. Aan het eind van de week kan je zien hoe je er voor staat. Over het budget heen? De app laat je gelijk zien waar je op zou kunnen besparen. De app is gratis.

  6. iTranslate (Voice)

  Jezelf verstaanbaar maken in Zuid Amerika? Of in Afrika? Met de iTranslate app kan je niet alleen informatie naar je eigen moerstaal vertalen maar ook met de iTranslate Voice functie direct een gesprek voeren. Via de app wordt jouw ingesproken tekst voice to voice vertaald naar de geselecteerde andere taal. Handig als je snel iets wil vragen aan iemand of een leuk gesprekje wil voeren! De app kost €6,99,-.

  7. XE Currency Pro

  Hoeveel is een Australische dollar ook alweer waard ten opzichte van de euro? Er zijn handige ezelsbruggetjes, maar door de veranderende koersen blijft het een beetje natte vingerwerk. Met de app XE Currency Pro kan je direct de wisselkoers berekenen en zien wat je geld waard is in het land waar je verblijft. De app kost €1,99,-.

  8. Postsnap

  Op zoek naar een leuke app om snel op persoonlijke wijze een kaartje te sturen naar je ouders of je opa en oma? Met deze app kan je eigen reisfoto’s geheel omtoveren tot een zelf ontworpen, echt ansichtkaartje. Het kaartje wordt binnen 2 dagen voor je geprint en verzonden voor ongeveer €2,-. Een kleine moeite om een leuk, verrassend kaartje te versturen. De app is verder gratis!

  9. GoToAid

  Noodgeval? Of een (kleine) wond? Deze app geeft je heldere, duidelijk geïllustreerde instructies voor verschillende mogelijke medische noodgevallen. Zo wordt uitgelegd wat te doen bij een snee tot instructies hoe om te gaan met een gebroken arm. Grappig detail: het bevat ook eerste hulp voor huisdieren, in geval er iets gebeurt met je trouwe viervoeter. De app kost €2,99,-.

  10. US Army Survival Guide

  Verdwaald geraakt en is het einde van je eet- of drinkvoorraad in zicht? Met deze app krijg je, gebaseerd op survivalstrategieën uit de US Army, hulp bij bijvoorbeeld het vinden van voedsel, schoon drinkwater, hoe je een goed vuurtje kan bouwen en waar je het beste kan schuilen dan wel de nacht doorbrengen. De app kost €1,99,-.