Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Top 10 stedentrip apps

  Een leuk stedentripje in het verschiet? Of je nu geheel blanco richting de nieuwe stad gaat of goed voorbereid met het nodige online speurwerk en een handig reisgidsje, onze top 10 citytrip apps komen altijd van pas! Deze apps faciliteren zowel de goed voorbereide reiziger al de reiziger die zich graag ter plekke laat verrassen. Geniet van je stedentrip!

  1. CityMaps2Go

  Vind je het ook zo’n gedoe de papieren kaart uit te vouwen in de wapperende wind en netjes heel te houden? Dan biedt CityMaps2Go uitkomst. Waarvan onderscheidt deze app zich van apps als google maps of apple kaarten? De stadskaarten in CityMaps2Go zijn, nadat je deze hebt gedownload, offline beschikbaar. Handig om hoge roamingkosten te voorkomen op het moment dat je in een ander land bent.

  Je kan naast de stad naar keuze van je citytrip ook de kaart van de gehele provincie of zelfs het hele land te downloaden. Bovendien biedt de app de mogelijkheid restaurantjes, winkels en toeristisch attracties op te snorren. Ten slotte biedt de app een ‘nearby’ optie, zo wordt via één druk op de knop duidelijk welke voorzieningen zich dicht bij je in de buurt bevinden.

  2. Spotted by locals

  Via de Spotted by Locals app voor iPhone en Android bevelen locals je de leukste restaurantjes, winkeltjes en uitgaansgelegenheden aan. De app is offline beschikbaar en biedt de gebruiker ook bijzonder gedetailleerde stadskaarten. Daarnaast heeft de app, net als CityMaps2Go, een ‘nearby’ zoekfunctie om interessante plekken bij jou in de buurt in beeld te brengen. De app kost €3,99,-.

  3. Foodspotting

  Tijdens je citytrip ben je misschien in een stad waar je graag de plaatselijke gastronomische specialiteit wilt proberen. Via de app Foodspotting kan je een restaurant met dat specifieke gerecht uitzoeken. De kracht van deze app zit hem namelijk in de beoordeling van puur de gerechten zelf, niet alleen het restaurant. In de app kan je foto’s van de gerechten zien en lezen wat foodspotters er van vonden. Je kan in de app ook zelf bepaalde gerechten aanbevelen en op de hoogte blijven van de favoriete gerechten van je vrienden. De app is bovendien gratis!

  4. AroundMe

  Via de app AroundMe kan je op eenvoudige wijze snel ‘points of interest’ bij jou in de buurt te vinden. Dit geldt voor een boel handige voorzieningen, zoals parkeergelegenheden, pinautomaten, bioscopen, hostals, restaurants of theaters. Je kan ook al thuis op zoek gaan naar interessante plekjes en deze opslaan in je favorieten. Indien voorhanden, wordt je direct van het telefoonnummer en de website voorzien. De app is trouwens helemaal gratis!

  5. Triposo

  Een online reisgids, zo heb je je reisgids altijd bij je. De app is gratis en functioneert ook prima offline. Via de app kan je onder meer uitzoeken waar je wil gaan verblijven en kan je via de beschikbare kaarten routes bepalen en gebruik maken van de uitgestippelde wandelroutes. Daarnaast biedt de app inzicht in de leukste toeristische attracties, kan je direct tickets boeken en wordt je doorverwezen naar de leukste barretjes, eetgelegenheden en winkels. Een leuk detail: de app is van Nederlandse bodem!

  6. Tripadvisor

  Tripadvisor is inmiddels een vrij bekend fenomeen: indien je op zoek bent naar een leuk hotelletje, vluchten met elkaar wilt vergelijken of simpelweg op zoek bent naar een heerlijk restaurant in de buurt: de tripadvisor helpt je op weg. Met miljoenen recensies van reizigers (inclusief foto’s) krijg je een goed beeld van de klanttevredenheid en kwaliteit van verschillende voorzieningen in de buurt. Gebruik de ‘nearby’ functionaliteit van de app als je benieuwd bent naar bijvoorbeeld het lekkerste tapasrestaurant in de buurt of nieuwe sfeervolle cafe’tjes wilt ontdekken. De app is gratis te dowloaden voor iPhone en Android.

  7. Airbnb

  Hotelkosten kunnen soms de spuigaten uitlopen, zeker in populaire Europese stedentrip bestemmingen zoals Londen of Rome. Via Airbnb bieden particulieren hun woonruimte of tweede woning tijdelijk aan als toeristisch verblijf, vaak tegen scherpe prijzen. Mocht je tijdens je reis willen checken of er een leuk appartementje in de buurt beschikbaar is, bijvoorbeeld omdat het hostel dat je op het oog had vol zit, dan kan dat via deze handige app. Reserveer dan direct last minute je slaapplek. De app is gratis beschikbaar voor iPhone en Android gebruikers.

  8. Metro 24

  Op het moment dat je naar een enorm grote stad gaat, zoals Londen, waar de bezienswaardigheden zich niet bepaald op loopafstand van elkaar bevinden, biedt de app Metro 24 uitkomst. Via deze app krijg je inzicht in alle aanwezige metrolijnen en –haltes van de geselecteerde stad. De informatie is bovendien, eenmaal gedownload, offline beschikbaar. De app biedt ten slotte uitgebreide overstapinformatie en kost €3,-.

  9. Weatherpro

  Op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige weerapp om je dagprogramma voor je stedentrip te bepalen? Deze app, ontwikkeld door MeteoGroup, biedt een zeer accuraat en gedetailleerd beeld van de (7-daagse) weersverwachting. Naast de temperatuur wordt informatie over onder meer de windsnelheid en –richting, neerslagkans, gevoelstemperatuur en luchtvochtigheid gegeven. Ook kan je alerts instellen in geval extreme weersituaties worden verwacht op jouw locatie. De app kost €2,99,- en is beschikbaar voor zowel iPhone als Android devices.

  10. 100% stedengidsen

  Misschien komen ze je wel bekend voor, de reisgidjes van 100% ontwikkeld door Mo’Media. Deze ontwikkelaar heeft besloten de verschillende stedengidsen voor citytrips te bundelen in één app voor iPhone en Android. Binnen deze app kan je voor de aantrekkelijke prijs van €6,99 een online versie van de reisgids van je stad naar keuze downloaden. Blijf je binnen de landsgrenzen en ga je richting Amsterdam? Profiteer dan van de gratis versie voor onze hoofdstad.

  Wat kan je allemaal verwachten van de 100% gidsen? In de online variant kan je onder meer populaire restaurants, uitgezette wandelroutes en in het oog springende bezienswaardigheden terug vinden. Er worden leuke tips per stadswijk gegeven, ook met betrekking tot winkelen en stappen. Bovendien krijg je een kaart van de stad bijgeleverd, met inzicht in bijvoorbeeld alle metrostations en –verbindingen. De app gaat echter minder diep in op de aanwezige hotels en hostels in de omgeving. Niet echt handig als je last minute een slaapplekje aan het zoeken bent. Al met al een zeer handige app, die gebruik maakt van korte beschrijvingen, bondig taalgebruik en offline gebruikt kan worden.