Reisverzekering voor Albanië

Steeds meer Nederlanders weten de onontdekte parel van de Dalmatische zee te vinden. En dat is niet voor niets. De kustlijn van Albanië zit vol prachtige plekken met helderblauw water, de bergen zijn prachtig en de keuken is spectaculair.

Maar, Albanië is geen Schengenland en is geen onderdeel van de Europese Unie. Waar moet je dan op letten bij het boeken van een reis naar Albanië? Op deze pagina vind je alle informatie over reisverzekeringen, handige tips en visum-informatie voor Albanië.

Reizen naar Albanië

Goede voorpret is een deel van de vakantie. Op deze pagina vind je meer informatie over vakanties in Albanië. Van de lokale keuken tot de valuta en meer.

De beste tijd om Albanië te bezoeken

Een vakantie in Albanië heeft voor ieder wat wils. Zo kun je verdwalen in postcommunistisch Tirana, op het strand chillen of de bergen in. De beste tijd om Albanië te bezoeken, hangt dan ook af van jouw voorkeuren.

Vanaf april tot juni is Albanië perfect voor de actieve toeristen. Het is goed weer maar nog niet te warm om actief bezig te zijn. De zomermaanden (juli en augustus) zijn weer perfect voor de strandgangers. Wel moet je deze maanden rekening houden met drukte. Voor een heerlijke nazomer zijn september en oktober ideaal. Het toeristische seizoen is weliswaar voorbij, maar het weer is nog goed en het land even mooi als in de zomer.

Vaccinaties voor Albanië

Voor Albanië gelden geen specifieke verplichte vaccinaties. Wel wordt aangeraden om de basisvaccinaties, zoals DTP en Hepatitis A, van te voren te halen.

Lokale valuta

In Albanië betalen ze met de Albanese lek (ALL). 1 Euro is ongeveer gelijk aan 100 Albanese lek. Op veel toeristische plekken kun je ook met euro’s betalen. Vaak is het goedkoper om met de lokale valuta of met pinpas te betalen. Bij de meeste restaurants, hotels en winkels kun je gewoon met je pinpas betalen.

Visum en reisverzekering voor Albanië

Nederlanders die naar Albanië willen, kunnen dit zonder visum doen. De enige eis die Albanië stelt is een paspoort dat minstens zes maanden geldig is. Zonder visum mag je als Europeaan maximaal 90 dagen in dit land blijven.

Sluit voordat je naar Albanië gaat een goede reisverzekering af, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Albanië valt onder de Europadekking van reisverzekeringen. Dit betekent dat een reis naar Albanië bij de meeste reisverzekeringen onder de dekking valt. Controleer van te voren altijd goed hoe dit bij jouw reisverzekering zit.

Op zoek naar de beste reisverzekering voor een vakantie naar Georgië? Check dan de reisverzekering vergelijker en kies de beste reisverzekering voor jouw vakantie.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.