Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Opzeggen

  Wanneer je niet tevreden bent over je reisverzekering, de komende periode niet op vakantie gaat of over wilt stappen naar een ander soort reisverzekering, dan wil je waarschijnlijk je huidige reisverzekering opzeggen. Voor het opzeggen van de reisverzekering zijn zowel de verzekeraar als de verzekerde aan enkele regels gebonden.

  Word mijn reisverzekering automatisch verlengt?

  Het stilzwijgend verlengen van verzekeringen behoort sinds 1 januari 2010 tot het verleden. Het Verbond van Verzekeraars heeft destijds vastgesteld dat de opzegtermijn en voorwaarden voor opzeggen duidelijk gecommuniceerd moeten worden met de klant. Het opzeggen van en overstappen naar een nieuwe verzekering is hierdoor een stuk duidelijker geworden.

  De reisverzekeraar moet jou dus op tijd op de hoogte stellen van de verlenging van de reisverzekering. Om te vermijden dat je onverzekerd raakt, mag de verzekeraar de reisverzekering vervolgens wel automatisch vervolgen.

  Wanneer kan ik mijn reisverzekering opzeggen?

  De looptijd van de meeste reisverzekeringen is één jaar. Je kunt je reisverzekering opzeggen aan het einde van je contract, je moet dit echter doen voor de contractvervaldatum en rekening houden met de opzegtermijn. De opzegtermijn bij de meeste reisverzekeringen is 1 à 2 maanden.

  Om hier echter zeker van te zijn moet je de algemene voorwaarden van je verzekering doornemen. Verzekeraars zijn verplicht tijdig te vermelden per wanneer het contact eventueel verlengd wordt en wat je rechten bij het opzeggen zijn.

  Tip! Wanneer de verzekering al een keer verlengd is, kan je de verzekering dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van een maand!

  Hoe moet ik mijn reisverzekering opzeggen?

  Opzeggen doe je schriftelijk of per email. Het is belangrijk dat je aangeeft per wanneer je de verzekering wil laten beëindigen. Tevens is het handig je polisnummer te vermelden. Voor het opzeggen van je reisverzekering kun je gebruik maken van één van onze gratis voorbeeldbrieven.

  Download hier onze gratis Opzegbrief per direct

  Download hier onze gratis Opzegbrief per contractvervaldatum