Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Accommodatie grootste vakantiezorg

Auteur: Koen | 24-11-2014

Van alle Nederlanders heeft zo’n 65 procent zorgen over de vakantie voordat ze vertrekken. Dit blijkt uit een onderzoek dat ANWB heeft gehouden samen met Multiscope naar de grootste vakantiezorg van Nederlanders. Er wordt bijvoorbeeld gepiekerd over de accommodatie, bagage en de veiligheid of gezondheid van reispartners.

Top 5 vakantiezorgen

Opvallend genoeg liggen de meeste zorgen rondom een vakantie niet bij een ziekenhuisopname of veiligheid van reispartners, maar bij de verblijfplaats tijdens de vakantie. Uit het onderzoek blijkt dat de volgende vakantiezorgen het meest voorkomen:

  • Een teleurstellende accommodatie
  • Bagage die wordt vergeten
  • De veiligheid van reispartners
  • Noodzaak van medische zorg in het vakantieland
  • Verlies of diefstal van bagage

Er zijn weinig Nederlanders die zich zorgen maken over de dekking van hun reisverzekering. Uiteindelijk blijkt 16 procent bij schade alsnog niet of onvoldoende verzekerd te zijn. Slechts 5% sluit helemaal geen reisverzekering af.

Verstand komt met de jaren…

Ouderen maken zich veel minder zorgen over hun vakantie. Vooral over het vergeten van bagage of het op een later tijdstip verliezen van bagage maakt deze groep zich geen zorgen, terwijl jongeren hier juist vooral bang voor zijn. Als de ouderen zich zorgen maken, dan is dit omdat ze zich zorgen maken over de accommodatie of over ziekenhuisopname tijdens de vakantie. Wanneer je naar de gemiddelde levenssituatie van deze twee groepen kijkt is dit op zich een logische verdeling: jongeren hebben vaak minder te besteden en maken zich meer zorgen om (extra) uitgaven, maar zijn wel gezonder.

Online speuren naar recensies

Om wat meer zekerheid te krijgen met betrekking tot het boeken van een reis gebruiken de meeste mensen online recensies. Voor 18 procent is dit de doorslaggevende factor voor het maken van een keuze. Dankzij de vele reiswebsites en forums is het internet tegenwoordig een goede plek om te zoeken naar meer informatie over een bestemming. Probeer voor een daadwerkelijk goede indruk ook eens te kijken naar meningen van de lokale bevolking. Soms kunnen cultuurverschillen (onterecht) tot een negatieve beoordeling leiden.

Goedkoop is duurkoop?

De meeste mensen gaan bij het uitzoeken van een vakantie niet alleen voor een lage prijs, bij slechts 16 procent is dit de belangrijkste factor. De hele vakantiebeleving lijkt een stuk belangrijker. Zo zijn een interessante bestemming en een fijne accommodatie van groot belang en hier geven de meeste mensen dan ook graag iets meer aan uit. Het kan echter natuurlijk nooit kwaad om aanbiedingen in de gaten te houden, vooral in het laagseizoen komen vliegtuigmaatschappijen en reisaanbieders vaak met interessante acties!

Populaire vakantiebestemmingen

Voor deze winter gaan de meeste mensen voor een zonvakantie naar de Canarische Eilanden. Maar liefst 25 procent ziet dit als de ideale vakantiebestemming. De Spaanse eilanden worden op de voet gevolgd door de ABC-eilanden, Aruba Bonaire en Curaçao. Niet zo vreemd, want dit is een prachtige, zonnige bestemming met een interessante cultuur die sterk verbonden is aan Nederland. Tot slot is ook Egypte in de winter populair. De warme temperaturen in combinatie met vaak lage prijzen in dit land verleidt veel mensen om er in de winter nog even op uit te trekken.