Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering bij dagje of weekendje weg?

Auteur: thijs | 28-04-2016

Met de meivakantie in het verschiet dromen een hoop Nederlanders alweer van een heerlijk dagje of weekendje weg! Met de winterse en herfstachtige taferelen lonkt een reisje naar het zonnige buitenland, maar een dagje pretpark of een weekendje Amsterdam inclusief een bezoekje aan de keukenhof zijn ook leuke uitstapjes voor de vakantiegangers die de grens niet over gaan. Is een reisverzekering eigenlijk nodig voor een kort uitstapje in eigen land?

Een dagje uit in Nederland

Op het moment dat je in Nederland een dagje naar het pretpark gaat, een dagje gaat fietsen in de duinen bij Zandvoort of een leuke stad gaat bezoeken is je (doorlopende) reisverzekering over het algemeen niet geldig. Om een geldig beroep te kunnen doen op je reisverzekering dien je in de regel minimaal 24 uur op deze plek te verblijven of een overnachting te hebben geboekt. De ‘reis’ moet je dan kunnen aantonen, bijvoorbeeld aan de hand van een boekingsbewijs.

Om toch een verzekering af te sluiten voor een dagje uit, bijvoorbeeld voor schade aan je mobiele telefoon of camera die uit je tas of jas valt tijdens een achtbaanritje, kan je ervoor kiezen een kortlopende reisverzekering af te sluiten voor 1 dag. Handig om vervelende schades bij dagjes uit te dekken!

Een weekend weg in Nederland

Voor een weekendje weg in Nederland is je doorlopende reisverzekering, nu je de reis kan aantonen via het boekingsbewijs van je overnachtingen, wel geldig. Heb je geen doorlopende reisverzekering omdat je niet zo vaak reist? Ook in dat geval kan je ervoor kiezen een kortlopende reisverzekering af te sluiten voor je weekendje weg in ons eigen kikkerlandje. Welke dekkingen zijn nou handig om af te sluiten tijdens een dagje of weekendje weg in eigen land?

Een aantal handige dekkingen op een rij

Hoewel je in Nederland via je zorgverzekering goed gedekt bent voor de noodzakelijke medische kosten, maakt dit een reisverzekering niet overbodig. Er zijn een hoop andere dekkingen waar je, ook bij een dagje of weekendje weg in Nederland, van kan profiteren.

Bagagedekking
Neem je waardevolle bagage mee tijdens je dagje uit of weekendje weg? Deze bagage staat in Nederland aan precies dezelfde risico’s bloot als in het buitenland. Stel je voor: in het pretpark wordt je rugzak gestolen. In je tas zat je tablet, wat contant geld en een duur jack. In dit geval kan je een beroep doen op de bagagedekking van je reisverzekering. Niet alleen bij diefstal, ook in geval je bagage beschadigd raakt kan je een vergoeding krijgen. Stel je voor dat je camera tijdens een rondvaart in de grachten van Amsterdam uit je handen glipt…ook in dit geval biedt een reisverzekering uitkomst!

Schade aan je accommodatie
Ook als je in Nederland een weekendje weg gaat maak je gebruik van een accommodatie, zoals een hotelkamer of huurhuisje. Indien je per ongeluk iets stuk maakt of beschadigt in je huisje of hotelkamer krijg je dit via de reisverzekering vergoed. Waarom is deze dekking toch handig als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten? Op het moment dat je gehuurde spullen beschadigt, biedt je aansprakelijkheidsverzekering geen dekking.

Gevaarlijke sporten
Ga je een gevaarlijke sport beoefenen tijdens je dagje of weekendje weg? Een dagje kitesurfen of parachutespringen kan de nodige risico’s met zich meebrengen. De aanvullende dekking ‘gevaarlijke sporten’ bij je reisverzekering kan bij dergelijke plannen uitkomst bieden!

Geef een reactie