Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Tandreizen

Auteur: linda | 05-04-2018

Tandreizen naar landen als Turkije, Hongarije en Thailand worden steeds populairder. Niet gek, want in het buitenland zijn tandheelkundige ingrepen een stuk goedkoper. Om deze reden laten mensen een kroon of brug steeds vaker in het buitenland plaatsen. Vaak kan je op deze manier de helft besparen op je tandartsrekening en daarnaast kan je het nuttige met het aangename verenigen. Natuurlijk moet je wel aan een aantal dingen denken voordat je zo’n tandreis boekt. Een aanvullende verzekering is bijvoorbeeld geen overbodige luxe.

Wordt een tandartsbehandeling in het buitenland vergoed door mijn verzekering?

Wil je graag een tandartsbehandeling in het buitenland laten doen, dan is de kans het grootst dat deze (gedeeltelijk) vergoed wordt door je reisverzekering. De kosten van tandartszorg vallen namelijk onder de dekking van de geneeskundige kosten van je reisverzekering. Let wel goed op, want dit is niet standaard bij elke reisverzekering. In sommige gevallen dien je een aanvullend pakket bij je reisverzekering af te sluiten om te zorgen dat medische kosten in het buitenland worden vergoed. Zoek dit goed uit voordat je op een tandreis gaat, zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

Vergoeding via zorgverzekering

Heb je toen je een zorgverzekering afsloot alleen voor het basispakket gekozen? Dan wordt je tandreis vrijwel zeker niet vergoed. Bij de meeste zorgverzekeraars wordt tandartszorg in het buitenland alleen vergoed via een aanvullende verzekering. Zo kun je naast je basispakket speciaal een tandartsverzekering afsluiten. Met een tandartsverzekering ben je voor de kosten voor mondzorg tot een afgesproken maximumbedrag verzekerd. Via deze verzekering kan je tandreis ook worden vergoed. Vaak moet de factuur dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en de behandelend arts duidelijk aangeven waarom de behandeling wordt uitgevoerd. Snel een tandartsverzekering afsluiten voor je op tandreis gaat lukt in de meeste gevallen niet, want voor een dergelijke verzekering gelden vaak acceptatievoorwaarden. Dit betekent dat je, alvorens je wordt toegelaten als nieuwe klant, een keuring dient te ondergaan. Daarbij zal de verzekeraar inzicht willen krijgen in de staat van je gebit.

Waar moet ik nog meer aan denken?

Weet je zeker dat je een tandreis wil maken en heb je goed uitgezocht wat er vergoed wordt, dan is het goed om ook nog aan het volgende te denken. Natuurlijk gaan we ervan uit dat je behandeling in het buitenland perfect verloopt, maar natuurlijk kunnen er bij thuiskomst complicaties optreden. Ben je weer terug in Nederland en krijg je bijvoorbeeld een ontsteking? Voor dit soort gevallen is het prettig als je al van tevoren afspraken hebt gemaakt. Heb je garantie op je behandeling? Dan is het fijn als je weet of je hiervoor weer terug moet naar het buitenland of dat je ook terecht kan bij een Nederlandse tandarts. Maak hierover van tevoren afspraken, het liefst via de mail, zodat hier achteraf geen onduidelijkheid of discussie over kan ontstaan.