Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Tien tips voor een leuke vakantie in eigen land

Auteur: linda | 14-01-2021

Veel mensen zijn op zoek naar leuke ideeën voor een vakantie in eigen land. Door de schitterende natuur in Nederland is dit eigenlijk niet zo lastig. En met een beetje creativiteit kun je er eenvoudig een hele leuke vakantie van maken. Ook wanneer je een klein budget hebt of liever niet te ver van huis gaat. Wij hebben hier tien tips om van je vakantie in eigen land een onvergetelijke vakantie te maken!

Tip 1: Wijnreis door Limburg

Wie dacht dat je perse naar Frankrijk moet rijden om een wijnreis te kunnen maken, heeft zich vergist. Je hoeft namelijk niet verder dan Limburg te rijden om een wijnreis te maken. Ook hier kun je al verschillende wijnhuizen aandoen en deelnemen aan verschillende proeverijen. Hartstikke leuk en waarschijnlijk leer je ook meer dan wanneer je uitleg krijgt in een andere taal.

Tip 2: Doe eens iets anders

Ga je altijd met de camper op vakantie of ben je een type dat altijd in hotelletjes zit? Doe dan eens een keer iets anders. Zoek voor je vakantie dit keer niet op locatie, maar op accommodatie. Ga een keer slapen in een pipowagen of huur een yurt op een waddeneiland. Op deze manier kom je ook in eigen land in hele andere sferen.

Tip 3: Zaanse Schans

Wat doen alle toeristen die op vakantie gaan naar Nederland? Precies, die gaan naar de Zaanse Schans. Ben je hier als Nederlander zelf nog nooit geweest, dan is het hartstikke leuk om dit een keer te doen wanneer je vakantie in eigen land houdt.

Tip 4: Thema avonden

Je hoeft niet ver te reizen om toch een vakantiegevoel te krijgen. Of je nu thuis bent of toch een huisje elder huurt, het is leuk om thema avonden te houden. Zo kun je een avond Spaans koken of afhalen en de avond opleuken met Spaanse muziek en aankleding. De avond erop doe je hetzelfde maar kies je bijvoorbeeld voor Chinees eten en een chinese entourage. Wedden dat je na zo’n thema avond het gevoel hebt dat je er echt even uit bent geweest?

Tip 5: Oostvaardersplassen

Ze zijn het afgelopen jaar vaak in het nieuws geweest, maar ook echt de moeite om eens te bezoeken: de Oostvaardersplassen. Dit natuurgebied in de Noordoostpolder kent een ruige natuur waar onder meer Konikpaarden en edelherten rondlopen. Ook voor vogelliefhebbers is het een geweldig gebied, vanwege de grote diversiteit aan vogels die er graag nestelen en rondvliegen. Een echte aanrader dus voor natuurliefhebbers die vakantie houden in eigen land.

Tip 6: Kies een ander vervoermiddel

De meeste mensen krijgen een vakantiegevoel doordat ze nieuwe dingen zien of ondernemen. Vind je op vakantie gaan in eigen land maar saai? Kies dan eens voor een ander vervoermiddel. Huur een oldtimer of cabrio en je beleeft je vakantie al heel anders. Wil je juist vertragen? Dan is het ook een idee om eens te gaan lopen, bijvoorbeeld langs de kust. Varen door Nederland, of het nu met een luxe boot of een kano is, zorgt ook al voor een hele andere beleving. En met het gezin tandems huren zorgt gegarandeerd voor veel familiepret!

Tip 7: De Veluwe

De Veluwe is een groot natuurgebied van zo’n 1000 km² in Gelderland. Je vindt er bossen en heides en verschillende dieren zoals herten, paarden, schapen en wilde zwijnen. Het is een ideaal natuurgebied om te wandelen, mountainbiken of paard te rijden. Sommige gedeeltes kun je gratis bezoeken en voor andere delen van het natuurpark moet je toegang betalen.

Tip 8: Huizenruil

Wil je er graag op uit, maar heb je een klein vakantiebudget? Dan is huizenruil wellicht wat voor jou. Misschien kun je met familie of vrienden elders in het land een weekje van huis ruilen en zo een andere kant van Nederland leren kennen. Natuurlijk kun je ook op internet op zoek naar mensen die een huizenruil met je willen doen. Maak dan wel goede afspraken over wat er kan en mag in je huis.

Tip 9: De waddeneilanden

Je hoeft niet ver te reizen om één van de mooiste natuurgebieden op de aarde te kunnen aanschouwen. De waddeneilanden zijn voor iedere Nederlander om de hoek en dit gebied staat vanwege de unieke flora en fauna op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Elke natuurliefhebber zou dit dus minstens eenmaal in zijn leven gezien moeten hebben, maar nog leuker is het om er vaker heen te gaan. Elk seizoen zien de eilanden er namelijk anders uit en elk eiland heeft zijn eigen cultuur. Zo kun je alleen op Texel met de auto rondrijden als toerist, op de andere eilanden kun je alleen fietsen of wandelen. Ideaal of tot rust te komen en te genieten van de schoonheid die de waddeneilanden kenmerkt.

Tip 10: Thuiskamperen

Heb je echt geen zin om de deur uit te gaan of wil je de vakantie low budget houden? Dan is kamperen in je eigen huis ook altijd nog een optie. Zet een tent op in de woonkamer of de tuin. Een nachtje slapen op het balkon kan natuurlijk ook. Vooral kinderen vinden kamperen in en om het huis fantastisch en een echt avontuur!