Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

5 Tips voor vakantie met kinderen

Auteur: thijs | 14-06-2019

Reizen met je kinderen kan veel pluspunten hebben. Het kan zijn dat dit nu moeilijk in te beelden is, kinderen lijken misschien snel verveeld en hebben hele andere ideeën bij een ideale vakantie. Toch zijn er genoeg redenen te noemen waarom je graag met je kinderen op vakantie wil gaan. Zo kunnen je kinderen ervoor zorgen dat je sneller contact legt met locals bijvoorbeeld. Hier lees je 5 tips om een relaxte vakantie met kinderen te hebben.

1. Een tandje terug

Natuurlijk wil je graag zo veel mogelijk zien tijdens je vakantie. Echter, dit is een stuk moeilijk nu je niet meer alleen of met z’n tweeën weggaat, maar als een gezin op vakantie gaat. Omdat je kinderen meer behoefte hebben aan rust en ’s middags een dutje willen doen is het geen slecht idee om wat minder activiteiten te plannen. Zo waardeer je de plekken die je wel bezoekt meer.

2. Denk goed na over de bagage

Een vakantie met kinderen vraagt om meer bagage dan met je partner op vakantie. Houd hier rekening mee bij het pakken. Het is belangrijk om te weten dat je niet alles mee hoeft te nemen. Veel producten zoals babyvoeding en luiers zijn op de vakantiebestemming ook te verkrijgen. Als je met de auto op vakantie gaat is het eenvoudiger om wat meer mee te nemen, maak hier dan ook goed gebruik van. Ook als je met het vliegtuig gaat kan je slim inpakken. De luiertas geldt bijvoorbeeld als handbagage. Maak hier gebruik van door extra’s mee te nemen zoals babydoekjes, extra fopspenen, snacks en wat plastic tasjes. Je weet nooit of de vlucht vertraagd wordt of niet.

3. Stop met low-budget reizen

Met de nachttrein naar een ander gedeelte van een broeierig en warm land om vervolgens dagen in hostels te slapen. Spannend en avontuurlijk, maar met kinderen wat minder fijn. Als je kiest voor wat meer comfort qua reis en verblijf zal je weliswaar wat duurder uitzijn, maar het zal makkelijker zijn voor de kinderen.

4. Pak je welverdiende rust

Met de kinderen op vakantie kan voelen alsof je nog steeds keihard aan het werk bent. Houd hier van te voren rekening mee door extra tijd in te plannen. Extra tijd voor activiteiten, voor ontbijt, voor reizen, eigenlijk extra tijd voor alles. Hierdoor voorkom je onnodige stress.

5. Geniet er vooral van!

De extra maatregelen en voorbereidingen voor een vakantie met kinderen wegen zeker niet op tegen de voordelen. Geniet vooral van de vakantie met je kinderen. Bezoek prachtige plekken, leer ze nieuwe culturen kennen en geniet samen. Vakanties met kinderen zijn weliswaar anders dan alleen of met je partner, ze zijn zeker niet minder leuk!