Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Uitwonende kinderen en de reisverzekering

Auteur: thijs | 12-12-2014

Het is voor gezinnen mogelijk om met zijn allen op een reisverzekering verzekerd te zijn. Voor stelletjes die nog niet op eenzelfde adres wonen is deze optie er echter niet. Het is daarom niet vreemd dat er bij veel mensen vragen zijn over de geldigheid van de gezinsreisverzekering voor uitwonende kinderen. In dit artikel meer over het verzekeren van uitwonende kinderen.

Woonadres is niet altijd een voorwaarde

Bij het aanvragen van een reisverzekering is het mogelijk om mensen die op hetzelfde adres als jij wonen mee te verzekeren op die polis. Het overeenkomstige woonadres is een voorwaarde voor de optie van een gezamenlijke reisverzekering. Dit is ook de reden dat stelletjes die niet samenwonen ieder hun eigen reisverzekering moeten afsluiten. Deze voorwaarde geldt echter niet altijd zo strikt. Voor uitwonende studenten wordt er een uitzondering gemaakt.

De regel voor uitwonende kinderen

Reisverzekeraars willen de mogelijkheid bieden dat gezinnen met jonge kinderen op een polis verzekerd zijn. Kinderen die uit huis gaan wonen om te studeren worden nog tot deze groep gerekend. Hierbij geldt behalve dat het kind nog moet studeren ook meestal een maximumleeftijd van 27 jaar. Wanneer je kind onder de 27 jaar is en het huis niet vanwege een studie uitgaat, dan zal hij/zij zelf een reisverzekering moeten gaan afsluiten. Aan de andere kant geldt ook dat thuiswonende kinderen van ouder dan 27 jaar een eigen reisverzekering moeten hebben.

Wijzigingen doorgeven

Het is belangrijk dat wijzigingen binnen de gezinssituatie die invloed hebben op de reisverzekering altijd doorgegeven worden aan de reisverzekeraar. Doe je dit niet, dan kan dit gevolgen hebben voor de geldigheid van die verzekeraar. Twijfel je over het meeverzekeren van een gezinslid in een bepaalde situatie? Neem ook dan gerust even contact op met de verzekeraar.

Tijdelijk wonen in het buitenland

Er is tegenwoordig een groot aantal studenten dat ervoor kiest om een periode in het buitenland te wonen, bijvoorbeeld om te studeren, stage te lopen of om vrijwilligerswerk te doen. Wanneer je kind naar het buitenland vertrekt is deze gewoon meeverzekerd op de reisverzekering. De algemene voorwaarden van de reisverzekering gelden in deze situatie echter wel.

In veel gevallen betekent dit dat wanneer er in het buitenland gewerkt wordt of wanneer de periode in het buitenland langer dan 60 dagen achtereen is, dit niet verzekerd is. Sommige reisverzekeraars bieden de mogelijkheid voor een aanvullende reisverzekering waarmee deze opties wel gedekt zijn, bijvoorbeeld een uitbreiding waarmee 180 dagen in het buitenland verzekerd zijn. Hiervoor kun je het beste even contact opnemen met je reisverzekeraar.

Geef een reactie