Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

10 x handige reisgadgets

Auteur: thijs | 20-02-2015

Of je nu met een rugzak door de ongerepte natuur gaat reizen of voor twee weken naar Indonesië vertrekt om te ontspannen, je reis kan een stuk comfortabeler gemaakt worden door middel van de juiste gadgets. Wij hebben hier voor jou alvast 10 leuke en handige reisgadgets op een rij gezet!

1. Lay-n-go traveler

Een zeer eenvoudig concept… leg je toiletspullen op een stuk gevoerde stof, trek aan een touwtje en je toilettas is ingepakt! Er zit ook een handig binnenzakje in voor waardevolle of kleine spullen. Dankzij het lichte materiaal neemt de Lay-n-go traveler ook erg weinig ruimte in.

2. WakaWaka Power+

Ook op reis kunnen we tegenwoordig niet meer zonder elektronica. Er zijn echter niet overal ter wereld stopcontacten beschikbaar. De WakaWaka Power+ is een lichte en compacte oplader op zonne-energie die binnen een paar uur je smartphone volledig kan opladen. Hij fungeert daarnaast ook als zaklamp. De oplader werd gefinancierd via Kickstarter crowdfunding en komt in een mooi design (verkrijgbaar in de kleuren geel, wit en zwart).

3. Handpresso

Wanneer je niet zonder een dosis koffie kan in de morgen hoef jij je geen zorgen meer te maken. Met de portable espressomaker Handpresso stop jij je eigen koffiezetapparaat gewoon in je rugzak. Je maakt zonder stroom in een handomdraai overal ter wereld een heerlijke espresso. Vergeet niet om wat koffie of pods mee te nemen!

4. Sinotive snowboardslot

Dit cijferslot is zo geproduceerd dat het de perfecte afmetingen heeft om een snowboard op slot te zetten. Handig wanneer je even wilt stoppen voor een lunchpauze of een drankje. De staalkabel is 80 centimeter lang en weerbestendig.

5. Anywhere Travel Guide

Sta jij tijdens je vakanties wel open voor een verrassende ervaring? De Anywhere Travel Guide is een verzameling van 75 Engelstalige opdrachtkaartjes die je in iedere stad van de wereld kunt gebruiken. Eet bijvoorbeeld eens een toetje als ontbijt en koop een kop koffie voor een local.

6. X-mini II

De X-mini II is een kleine, uitschuifbare speaker waarmee jij en je reisgenoten overal van goede kwaliteit muziek kunnen genieten. Eenmaal opgeladen gaat de speaker 11 uur mee. Ook handig, voor harder geluid kun je meerdere X-mini`s aan elkaar koppelen.

7. Varta Indestructible HeadLamp

Of je nu `s avonds door een natuurgebied gaat wandelen of een boek wilt lezen in je tent, een reiziger kan bijna niet zonder licht. Met deze compacte, lichtgewicht hoofdlamp sta je nooit in het donker. De lamp is 9 meter shockproof, waterbestendig en werkt op AAA baterijen.

8. SteriPEN

Een probleem waar veel reizigers mee te maken krijgen is onzuiver water, een grote boosdoener voor o.a. reizigersdiarree. De steriPEN is een apparaatje dat je in een standaard waterfles kunt hangen en vervolgens wordt het water gezuiverd. Het zuiveren van een halve liter water kost zo`n 50 seconden. Je kunt de SteriPEN tot 3000 keer gebruiken en hij opereert op AA batterijen.

9. Cocoon GRID-IT!

Deze gadget verandert je neopreen tablethoes in een handige organizer. De binnenkant van de hoes is voorzien van elastieken in allerlei formaten. Hier kun je van alles stevig in vastzetten, van je telefoonoplader tot een tube tandpasta.

10. Light My Fire FireSteel

Deze compacte vuurmaker is ooit ontworpen voor het Zweedse leger, maar nu voor iedereen te koop. De twee onderdelen zijn zo op elkaar afgestemd dat je in ieder weertype en op iedere hoogte eenvoudig een vonk kunt maken. Je kunt hem dus gebruiken tijdens een avontuur in de jungle, maar ook gewoon om barbecue aan te steken. Een groot voordeel is dat er geen vervoersrestricties op zitten.

Geef een reactie