Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

75% onvoorbereid op reis

Auteur: thijs | 31-03-2017

Nederlanders zijn een reislustig volk, afgelopen jaar hebben wij in totaal zo’n 18 miljoen reizen gemaakt! Op reis gaan vergt natuurlijk de nodige voorbereidingen, maar nemen wij daar eigenlijk wel de tijd voor? Uit onderzoek van het NBTC-NIPO blijkt dat veel Nederlanders dat niet zo nauw nemen: ongeveer 75% gaat onvoorbereid op reis. Alle reispapieren, de reisverzekering, een veiligheidscheck op je reisbestemming? Denk jij eigenlijk aan al deze zaken bij de voorbereiding van je reis?

Problemen door onvoldoende voorbereiding

Volgens het NBTC-NIPO winnen veel Nederlandse reizigers geen informatie in over de vereiste reisdocumenten, de veiligheidssituatie op de reisbestemming en eventuele benodigde vaccinaties. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat in 2016 in ongeveer duizend gevallen, waaronder verkeersongelukken, vermissingen of opnames in het ziekenhuis, verschillende consulaten en ambassades hulp hebben moeten verlenen aan Nederlanders in het buitenland.

Bovenstaande heeft het Ministerie, samen met de GGD, de Nederlandse Douane en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, doen besluiten alle reizigers actief te gaan wijzen op een goede reisvoorbereiding en het belang daarvan. In 2016 zijn alle reisadviezen door het Ministerie in grotere getale gelezen: 2,5 miljoen keer wat 4 keer zoveel is als twee jaar geleden.

Reisverzekering

Goed voorbereid op reis betekent ook met een gerust hart op reis. Een reisverzekering biedt je dekking voor onvoorziene gebeurtenissen waaronder diefstal, verlies of beschadiging van je bagage en eventuele medische noodzakelijke behandelingen in het buitenland die boven de Nederlandse tarieven uitstijgen.

Je kan kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering, afhankelijk van je reislustigheid. De kortlopende reisverzekering is bedoeld voor een eenmalig, kortdurende reis. De doorlopende reisverzekering is een heel jaar geldig voor al je reizen. Nog geen reisverzekering afgesloten voor je aankomende reis? Vergelijk hier onze top 5 reisverzekeringen.

Geef een reactie