De 5 meest voorkomende ongelukken in het buitenland én hoe je ze kunt voorkomen

Het nodig hebben van spoedeisende hulp is natuurlijk nooit fijn. Het wordt nog nét wat vervelender wanneer het noodlot toeslaat op vakantie in het buitenland. Niemand kan altijd voorbereid zijn op dit soort situaties. Immers, een ongeluk zit in een klein hoekje.
Verzekeraars krijgen heel veel verschillende soorten claims binnen. Dit is voor niemand leuk natuurlijk. Helemaal omdat veel ongelukken eenvoudig voorkomen kunnen worden. Daarom in dit artikel, de 5 meest voorkomende ongelukken op vakantie en hoe je ze kunt voorkomen.
Verkeersongelukken in het buitenland
Het aantal ongevallen in het verkeer neemt voor het eerst sinds jaren weer toe. Er zijn verschillende redenen te geven waarom dit gebeurt maar de voornaamste is het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur.
Tijdens de vakantie is het natuurlijk nóg vervelender om een auto ongeval mee te maken. Helaas gebeuren ongelukken niet alleen thuis maar ook op vakantie. De oorzaken van ongelukken in het buitenland kunnen anders zijn dan ongelukken die in Nederland gebeuren. Zo kan het gebeuren dat vakantiegangers de wegen niet kennen of ze niet gewend zijn om aan de andere kant van de weg te rijden.
Ook zijn we op vakantie minder geconcentreerd. Misschien hebben we weinig geslapen of was die ene cocktail toch wel aan de sterke kant. Daarom is het belangrijk om goed op te letten met alcohol in het verkeer, helemaal in het buitenland. Zorg er ook voor dat je goed uitgerust de weg op gaat. Als laatste is het verstandig om bij slecht weer, bij bijvoorbeeld wintersport, te wachten tot de weg veiliger is. Stay safe!
Kwade kwallen
We kennen ze van onze eigen Noordzee. Echter steken de exemplaren die wij kennen niet. Dat kan in het buitenland wel anders zijn. Waarschijnlijk ken je de bekende los-een-kwallenbeet-mythe wel. Een oplossing tegen de pijn van een kwallenbeet zou er over heen plassen zijn.
Of het echt werkt is nooit aangetoond. Dat het voor goede televisie zorgt, heeft de cast van Friends wel bewezen. Als je gestoken bent door een kwal is het eerste dat je zou moeten doen afspoelen met zout (zee)water. Zoet water werkt juist averechts. De meesten kwallenbeten trekken na een kwartier weer weg.
Opgepast met de zon
Je lichaam werkt geweldig. Wanneer het te warm is begin je te zweten of krijg je dorst. Na het nemen van een koude douche of een ijskoud drankje koelt je lichaam af en ben je jezelf weer. Het wordt pas echt gevaarlijk wanneer je lichaam niet in staat is om zichzelf af te koelen.
Je kunt een zonnesteek oplopen wanneer je de warmte niet uitzweet of op tijd afkoelt. Symptomen van een zonnesteek zijn een lichaamstemperatuur van boven de 40 graden Celsius, misselijkheid en hoofdpijn.
Het is belangrijk om bij deze symptomen gelijk de koelte op te zoeken en wat verkoelends te drinken. Vermijd te alle tijden alcohol! Dit zorgt er alleen maar voor dat je lichaam verder uitdroogt. Een fout die vaak wordt gemaakt is het te snel opzoeken van de zon nadat iemand weer afgekoeld is.
Ga je op vakantie naar een warm land? Zorg dan dat je lichte kleding draagt die goed doorademt en je hoofd bedekt wanneer je in de zon bent. Ook werkt het drinken van sportdrank of bouillon, je lichaam verliest veel vocht en zout wanneer het zweet. Vergeet vooral niet om rustig aan te doen in de zon, de siësta is niet voor niets in het leven geroepen!
Exotische maaltijden
Op reis in Zuidoost-Azië zul je niet snel een kroket uit de muur kunnen trekken. Het voedselaanbod in deze landen is geweldig groot, kleurrijk en onbekend. Niet alleen je smaakpapillen zullen soms moeten wennen aan dit exotische eten, ook je maag en darmen kunnen problemen hebben met verteren van slecht behandeld of bewaard voedsel.
Niemand vindt het leuk om op vakantie een aantal dagen op de wc door te brengen. Vaak is een voedselvergiftiging dan ook te voorkomen. Probeer altijd je handen te wassen wanneer je iets gaat eten. Zorg ervoor dat je een klein flesje handzeep in je backpack stopt!
Pas verder op met kraanwater in het buitenland. Zoek voordat je gaat uit of je kraanwater wel of niet kan drinken en bestel drankjes zonder ijsblokjes, vaak zijn deze ook met kraanwater gemaakt.
Ga veilig op reis
Voorkomen is beter dan genezen, maar zorg dat je genezen kúnt worden op vakantie. Check voordat je op vakantie gaat of jouw verzekering de juiste dekking heeft. Kijk op onze doorlopende reisverzekeringenpagina welke verzekering het beste bij jou past! Houd je vakanties leuk en zorgeloos met een doorlopende reisverzekering die op jou is afgestemd!