Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Europadekking: waar?

Auteur: Koen | 31-03-2017

Ben je dit najaar nog van plan een mooie stedentrip te gaan maken naar een bijzondere Europese bestemming? En heb je een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afgesloten met Europadekking? Check voordat je op reis gaat of het gebied in Europa waar je naartoe reist wel onder de dekking van je reisverzekering valt. Bepaalde landen, ook wel de twijfellanden genoemd, vallen namelijk niet altijd onder het dekkingsgebied Europa van je reisverzekering.

Dekkingsgebied reisverzekering

Bij het afsluiten van je kortlopende- of doorlopende reisverzekering heb je in de meeste gevallen de keuze uit dekking in Europa of Werelddekking. Indien je de Europese grenzen niet overschrijdt, is het natuurlijk niet nodig een reisverzekering met Werelddekking af te sluiten. De verwarring ontstaat echter op het moment dat bepaalde niet-Europese bestemmingen wél onder de Europadekking vallen en bepaalde wel-Europese bestemmingen juist buiten de boot vallen.

Twijfellanden

De Nederlandse reisverzekeraars hebben zelf de mogelijkheid het dekkingsgebied voor de Europadekking te bepalen. Dat heeft tot gevolg dat bij bepaalde reisverzekeraars bestemmingen als Egypte en IJsland wel onder de Europadekking vallen en bij andere verzekeraars juist weer niet.

Overzicht twijfellanden
Om te voorkomen dat je onvoldoende verzekerd op vakantie gaat, hebben wij een lijst met twijfellanden voor je opgesteld. Ga je naar één van deze bestemmingen? Check dan, alvorens je die kant op gaat, of deze bestemming onder de dekking van de Europadekking van je reisverzekering valt.

– Albanië
– Algerije
– Armenië
– Egypte
– Georgië
– IJsland
– Israël
– Jordanië
– Libanon
– Libië
– Marokko
– Syrië
– Tunesië

Kan ik de dekking tijdens mijn vakantie nog aanpassen?

Het is bij alle reisverzekeraars niet mogelijk nog tijdens je vakantie de Europadekking naar Werelddekking of vica versa aan te passen. Om deze reden is het belangrijk al voordat je op vakantie gaat goed te controleren of de reisbestemming onder het dekkingsgebied van je reisverzekering valt. Bij twijfel is het verstandig direct contact op te nemen met je reisverzekeraar om hierover uitsluitsel te krijgen.

Mijn bestemming valt niet onder het dekkingsgebied, wat nu?

Indien je bagage bijvoorbeeld wordt gestolen of je medische zorg boven het Nederlands geldende marktconforme tarief ontvangt, krijg je hiervoor geen vergoeding omdat je bestemming niet onder het juiste dekkingsgebied valt. Heb je nog geen reisverzekering en wil je de dekkingen vergelijken? Wij helpen je op weg met onze handige vergelijker!