Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Festivalverzekering?

Auteur: thijs | 31-03-2017

In het weekend van 2 tot 3 september vindt er op het Nederlandse Waddeneiland Vlieland het festival Into the Great Wide Open plaats. Op dit festival start Ronald Mulder, een ondernemersadviseur uit Groningen, samen met Innofest (innovatieproject) en Bunq (een financiële start up organisatie) een experiment waarbij in geval schade of verlies van bijvoorbeeld je mobiele telefoon of tent direct hulp wordt geboden.

Bij reisverzekeringen dien je vaak een aantal weken op je vergoeding te wachten. Je staat dan alsnog met lege handen op het festivalterrein en de hulp komt feitelijk te laat. Een festivalverzekering waarbij je direct de verloren of beschadigde smartphone of tent in bruikleen krijgt biedt dan uitkomst. Zo’n festivalverzekering zou dus een mooie toevoeging kunnen vormen op de reisverzekering!

Hoe werkt het?

Voor een kleine bijdrage van €3,- kunnen zo’n 700 vrijwilligers deelnemen aan het experiment. Met dit bedrag leent Festihulp vervolgens op het festivalterrein nieuwe telefoons of tenten uit in bruikleen bij schade of verlies daarvan. Ook gaat de organisatie zich inzetten voor mensen die hulp nodig hebben bij het blokkeren van pinpassen die zij zijn kwijtgeraakt.

De organisatie van Festihulp wil ook de hulp inschakelen van de aanwezige ‘community’ bij dit project: via een Whatsapp kan bij incidenten dan ook de hulp van deze community worden gevraagd. Op het moment dat de tent van een festivalganger is gespiesd kan er bijvoorbeeld of worden gecheckt of iemand uit de community nog wat extra ruimte in zijn tent heeft voor een tijdelijke logee.

Hoe wil de organisatie deze service aan gaan bieden?

Wordt het experiment een succes? Dan kan deze dienst een interessante aanvulling zijn op de festivalmarkt, aldus Ronald Mulder. De extra service zou bijvoorbeeld in aanvulling op een reisverzekering of direct bij de ticket kunnen worden aangeboden. Zeker nu de festivals in Nederland aan populariteit winnen, zoals blijkt uit onderzoek van de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF) en de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM). Uit de Festival Monitor 2016 blijkt dat het aanbod festivals in Nederland met 4,5% is gestegen en de bezoekersaantallen met 2,7%.