Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Gratis betalen in vreemde valuta

Auteur: Koen | 08-03-2018

Wie op vakantie is, wil zijn geld liever aan iets anders uitgeven dan aan het wisselen van vreemde valuta. Goed nieuws! Het is sinds kort mogelijk om dit gratis te doen, dankzij de nieuwe bank N26. Dit is de eerste bank die het mogelijk maakt om in het buitenland geen geld kwijt te zijn aan betalingen in vreemde valuta.

Goedkoopste bankrekening

Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is dit echt het geval. N26 is namelijk de goedkoopste bank en daarmee een uitkomst voor wie op zijn centen wil letten. De bank biedt een gratis betaalrekening en een gratis betaalpas als je een klein bedrag op je rekening hebt staan. Hiermee kan je in het buitenland zonder extra kosten betalen. Wil je geld opnemen in het buitenland? Dan kan hier wel een klein bedrag voor worden gerekend.

Online bankieren

N26 is hiermee een goed alternatief voor wie veel op vakantie of zakenreis gaat. Wel is het goed om te weten dat de van origine Duitse bank alleen online werkt en dat de site en de app in het Engels zijn. Maar voor wie veel reist, zal dit vast geen probleem zijn. Ook wanneer je een rekening wil openen bij N26 doe je dit online, hierbij moet je onder andere via de camera je paspoort tonen. Mocht je problemen hebben met je pas of je kaart, dan kan je dit eenvoudig zelf regelen via de app.

Voordeel

Of je enthousiast wordt van deze nieuwe bank zal afhangen of je het prettig vindt dat alles online gebeurt. Wie een bank account aanmaakt bij N26 ontvangt zijn pasjes per post thuisgestuurd en de rest kan je vervolgens via de app of online regelen. Misschien heeft dit wat nadelen, maar het feit dat je geen geld hoeft uit te geven aan het wisselen van vreemde valuta is natuurlijk een enorm voordeel voor iedereen die vaak op vakantie gaat of regelmatig op zakenreis is.

Lees hier meer over het betalen in het buitenland.