Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Luxe vakanties

Auteur: linda | 06-07-2018

Nederlanders gaan steeds luxer op vakantie. Of het nu om kamperen gaat of een stedentrip, we zoeken steeds meer de luxe op blijkt uit onderzoek. Het hotel moet een infinitypool hebben en wanneer we gaan kamperen willen we niet zelf de tent opzetten. Nee, de tent moet al staan en het sanitair willen we niet meer delen met anderen.

Glamping

Al jarenlang daalt het aantal mensen dat gaat kamperen, maar degene die nog wel op deze manier hun vakantie vieren, willen dit steeds luxer doen. Tenten zijn inmiddels exclusieve verblijven geworden met keukentjes en luxe bedden erin. Het wordt ook steeds normaler dat er ’s ochtends door de accommodatie ontbijt wordt verzorgd, iets wat vroeger niet gebruikelijk was op campings.

Hotel

Kamperen wordt dus steeds minder populair. Mensen gaan liever op reis met de auto of het vliegtuig en boeken dan een hotel. Ook bed&breakfasts worden steeds populairder en de nieuwe mogelijkheden zoals Airbnb zijn al een tijd in opmars. De hele reiswereld ziet heel anders uit dan een aantal jaar terug en luxe staat hierbij hoog in het vaandel. Mensen willen tegenwoordig worden geïnspireerd op reis en flink in de watten worden gelegd.

Exclusieve accommodaties

Was het vroeger nog bijzonder als je buiten Europa op reis ging, tegenwoordig is normaal om na de middelbare school een rondreis over de wereld te maken. Wie op jonge leeftijd al veel van de wereld heeft gezien, wil daarna vooral luxe op vakantie. Hotels met een infinitypool, sauna en welness worden steeds meer de norm. De vakantieganger verwacht steeds meer van zijn vakantieverblijf. Of je deze luxe nu dichtbij huis zoekt of aan de andere kant van de wereld, echt ontspannen ga je pas op reis als alles goed geregeld is. Vergeet dus niet een reisverzekering af te sluiten voordat je op vakantie gaat!