Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Marokko stopt met vluchten van en naar Nederland

Auteur: thijs | 21-10-2021

Doordat de meerderheid van de mensen in Nederland gevaccineerd is, zijn de meesten niet meer bezig met corona en de corona maatregelen. Veel Nederlanders zijn dan ook lekker op vakantie gegaan in de herfstvakantie en hebben er geen rekening mee gehouden dat sommige landen de grenzen weer dicht gooien. Helaas heeft Marokko dit wel besloten deze week.

Stijgende corona cijfers

Voor veel Nederlanders is het onbegrijpelijk dat Marokko opeens stopt met vluchten van en naar Nederland. Echter, de corona cijfers lopen in Nederland weer flink op en op de internationale kaart kleuren we rood. Doordat de meeste Nederlanders gevaccineerd zijn, zien zij het probleem niet en beschouwen zij zichzelf niet als een gevaar. Echter, de vaccinatiecijfers in Marokko liggen veel lager dan in Nederland, waardoor een uitbraak in Marokko veel grotere gevolgen heeft. Om deze reden heeft de Marokkaanse overheid besloten geen risico te nemen en de vluchten van en naar Nederland direct te stoppen.

Kan mijn reisverzekering helpen?

Als je een reisverzekering hebt afgesloten, kun je hier een beroep op doen als je vast komt te zitten in het buitenland. Echter, de meeste reisverzekeraars hebben een uitsluitingsclausule voor corona gerelateerde problematiek. Naar alle waarschijnlijkheid kun je hierdoor geen financiële vergoeding krijgen voor de extra kosten die je nu maakt doordat je langer in Marokko bent. Het is altijd raadzaam om contact met je reisverzekeraar op te nemen, de regels verschillen namelijk per verzekeraar en ze kunnen altijd tips geven waardoor je hopelijk weer zo snel mogelijk thuis bent.

Nederlandse ambassade

Wanneer je in het buitenland in de problemen komt, kun je je wenden tot de ambassade. Echter, demissionair premier Rutte heeft een tijd geleden al aangekondigd dat de ambassade je niet meer gaat helpen als je door corona regels in de problemen komt in het buitenland. Vanzelfsprekend kun je wel contact opnemen met de ambassade, wellicht kunnen ze je adviseren hoe je het snelst thuis komt, maar op repatriëring hoef je niet te rekenen.

Reisorganisaties

Heb je een vakantie geboekt naar het buitenland met een reisorganisatie? Dan heb je grote kans dat zij je wel actief helpen om weer naar Nederland te komen. Neem contact op met je reisorganisatie om te kijken wat ze voor je kunnen betekenen. Grote kans dat ze alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat je snel weer in Nederland bent.

Hoe kom ik terug naar Nederland?

Veel Nederlanders die nu in Marokko verblijven, zitten met de handen in het haar. Toch is het mogelijk om met een omweg thuis te komen. Door bijvoorbeeld naar een buurland te vliegen, zoals België of Duitsland. Vanaf hier kun je met een overstap toch naar Nederland vliegen, of je pakt de trein of een ander vervoersmiddel om weer in Nederland te komen. Wellicht ben je duurder uit en ben je iets langer in Marokko dan gepland, maar je kunt zeker nog thuis komen.

Reisverzekeringen vergelijken