Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Nederlanders maken nauwelijks gebruik van alarmcentrale

Auteur: linda | 12-07-2018

Het voordeel van een reisverzekering is dat je in geval van nood contact op kan nemen met de alarmcentrale. Waar je ook ter wereld bent, de alarmcentrale is bereikbaar en kan je in je eigen taal vertellen welke stappen je het beste kan ondernemen. Een ontzettend fijne service, alleen blijkt uit onderzoek dat de meeste Nederlanders de alarmcentrale niet bellen bij calamiteiten.

Pech of ziekte

Van alle Nederlanders die wel eens op vakantie gaan, heeft 73% in het buitenland een keer met een noodsituatie te maken gehad. In zo’n geval kan de alarmcentrale je helpen, maar toch blijken de meeste Nederlanders bij pech onderweg of ziekte geen buitenlandse hulp te zoeken en niet naar het thuisland te bellen. Maar 7% van de Nederlanders belt bij calamiteiten de alarmcentrale. Uiteindelijk blijkt maar de helft van de vakantiegangers de alarmcentrale of verzekering op de hoogte te stellen van hun situatie.

Urgente hulp

Ben jij op vakantie en heb je urgente hulp nodig? Dan kan je natuurlijk prima lokale hulp zoeken als je de taal spreekt. Ben je in een land waar je de mensen niet zo goed kan verstaan of lastig kan uitleggen wat er aan de hand is, dan kan het heel fijn zijn om de alarmcentrale om raad te vragen. Zij kunnen je vervolgens in contact brengen met de mensen die je de juiste hulp kunnen verschaffen.

Reis- en zorgverzekering

Wanneer je hulp nodig hebt door ziekte, dan kan het zijn dat de alarmcentrale van je zorgverzekering je verder kan helpen. Is dit niet het geval of heb je pech onderweg gekregen, dan kan de alarmcentrale van je reisverzekering je assisteren. Controleer voor je op reis gaat de dekking van je verzekeringen en zorg daarnaast dat je altijd je zorgpas en het telefoonnummer van de alarmcentrale bij je hebt als je naar het buitenland gaat.