Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Auteur: thijs | 05-02-2015

Januari is alweer voorbij en bekende Nederlandse reisorganisaties hebben hun boekingsgegevens over vorig jaar weer opgemaakt. Waar gingen we in 2014 het liefste naar toe en over welke vakantielanden waren we het meest tevreden? Je vindt hier een overzicht. Wellicht kun je nog wat inspiratie opdoen voor een reisje in dit jaar!

Top 20 hotelbestemmingen

Nederlanders gaan nog steeds graag Londen. Dit blijkt uit de boekingsgegevens van Hotels.com over het jaar 2014. De Britse stad was vorig jaar de meest bezochte hotelbestemming in het buitenland. Op de tweede plaats staat New York en deze wordt op de voet gevolgd door Parijs.

Dat Londen, New York en Parijs tot de drie populairste bestemmingen behoren is eigenlijk niets nieuws. De afgelopen jaren staan deze landen iedere keer aan kop. Vooral Londen doet het de laatste tijd goed. Vorig jaar was deze stad ook al koploper. De Europese steden doen het sowieso goed in de lijst. Van de twintig bestemmingen waren er maar liefst veertien steden in Europa. Daarnaast stonden er nog vijf Amerikaanse steden op de lijst.

Opvallend in de lijst zijn Mallorca en Bali. Het Spaanse eiland Mallorca komt nieuw binnen op nummer twintig en stoot daarmee de hoofdstad Madrid van haar plaats. Bali was een zeer grote stijger in de lijst. Dit Indonesische eiland schoot van plek twintig naar plek zes.

Best beoordeelde vakantielanden

Uit de beoordelingen van vakantiebeoordelingssite Zoover blijkt dat Nederlanders die vorig jaar op vakantie naar het buitenland gingen Oostenrijk de beste score gaven. Na Oostenrijk zijn Portugal en Spanje de meest gewaardeerde landen. Opvallend is dat Frankrijk in 2013 nog op de eerste plaats stond, maar in deze ranking niet verder dan de tiende plaats komt. Dit komt vooral door de lage beoordeling van Franse wintersportgebieden, in de zomermaanden scoort Frankrijk nog steeds goed. Een vakantie in eigen land staat op de vijfde plek van best beoordeelde vakanties.

Verre populaire vakantiebestemmingen

Meerdere reisbureaus en hotelvergelijkers geven aan een enorme groei in de belangstelling naar Indonesië te zien. Uit de cijfers van vorig jaar bleek al een toename in de populariteit en ook dit jaar is het al de snelst stijgende zoekopdracht voor vakantiebestemmingen. Er zijn volgens de reisorganisaties genoeg redenen te noemen voor de populariteit van Indonesië. Zo heeft het land natuurlijk een historische band met Nederland, maar is het ook een prachtig land met ongerepte jungles en witte stranden. Een ander bijkomend voordeel is dat het land nog steeds goed betaalbaar is en er steeds meer vluchten naar Indonesië vertrekken.

Geef een reactie