Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Populariteit Griekenland groeit weer onder toeristen

Auteur: Koen | 14-04-2015

Een diepe crisis, hoge schulden en negatieve berichten over toeristen zorgden er enige tijd voor dat het imago van Griekenland zo aangetast was dat de toeristensector van het land sterk afnam in bezoekersaantallen. Het gaat echter weer de goede kant op, een recordaantal toeristen vertrokken in 2014 naar het land.

Grote toename aantal toeristen

Na een moeilijke periode kiezen mensen toch weer voor een vakantie in Griekenland. Uit cijfers van de centrale bank van Griekenland blijkt dat er vorig jaar ruim 22 miljoen toeristen het land bezochten. Dit was maar liefst 23 procent meer dan het aantal toeristen dat in 2013 een bezoekje brachten. Het aantal kan zelfs nog hoger liggen, omdat in de berekening geen toeristen zijn meegerekend die Griekenland via een internationale cruise aandeden. Dit maakte het bureau voor de statistieke van het land bekend.

Ook Nederlanders kiezen weer voor Griekenland

Wanneer er gekeken wordt naar waar de nieuwe toeristen vandaan komen valt vooral Frankrijk erg op. Ruim 27 procent meer Fransen bezochten het afgelopen jaar Griekenland. Ook Nederlanders en Engelsen kiezen meer voor het land, bij beide landen was een stijging van zo`n 13 procent meer toeristen te zien. Opvallend is dat de stijging in Duitsland een stuk minder is, slechts 8,5 procent. In totaal bezochten maar 2,5 miljoen Duitsers het land. Ook in Scandinavië is het eiland niet zo populair, het aantal Scandinaviërs dat Griekenland bezocht daalde zelfs.

Ook toeristen uit niet-Europese landen

Naast dat in 2014 veel Europeanen een vakantie naar Griekenland boekten, nam ook het aantal toeristen uit verre landen als China, Zuid-Korea en Brazilië sterk toe. Onder inwoners van Canada, Rusland en Israël was het eiland dan juist weer minder populair.

Landelijk minder reizen geboekt door Nederlanders

Dat er meer Nederlanders naar Griekenland vertrokken valt niet direct binnen de huidige, landelijke trend. In de afgelopen maanden werden er door Nederlanders 1,9 procent minder reizen geboekt. Reizen binnen eigen land stegen echter twee procent in populariteit, terwijl het aantal geboekte buitenlandse reizen 2 procent daalde. Spanje blijft met een aantal van 83 procent in alle buitenlandse, Nederlandse reizen nog steeds het meest populair. Opvallend is wel dat er gemiddeld juist minder Nederlanders op vakantie gingen, er worden dus meer tweede, derde, enz. vakanties geboekt. Dit blijkt uit cijfers van onderzoekbureau GfK.

Wil je meer informatie over reizen naar Griekenland? Bekijk dan onze pagina met reisinformatie over Griekenland.