Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Probleemloos rijden over de tolwegen

Auteur: linda | 01-08-2018

Ga je op vakantie binnen Europa met de auto? Dan is de kans groot dat je naar Frankrijk of Spanje gaat. Dit zijn nog steeds dé populaire vakantiebestemmingen. Wie snel op zijn bestemming wil zijn, komt al gauw tolwegen tegen. Vooral in het hoogseizoen zijn hier vaak lange rijen. Door een tolbadge aan te schaffen, kan je veel tijd besparen!

Wat is een tolbadge?

De tolbadge is een apparaatje dat je in het midden van je voorruit moet plaatsen. De elektronische badge is gekoppeld aan jouw kenteken en rekening. In Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië zijn er bij de tolwegen speciale rijstroken voor auto’s met een tolbadge, wanneer je hier voorsorteert, kan je snel en eenvoudig de tolweg op en worden de kosten van jouw tolroute automatisch geïncasseerd. Daarnaast kan je met de tolbadge ook bij meer dan 300 parkeerterreinen in Europa betalen.

Wat kost een tolbadge?

De prijs van een tolbadge is afhankelijk van de landen die je gaat bezoeken. De prijzen voor het aanschaffen van de badge variëren van zo’n €17,- tot €24,- en daarnaast betaal je €3,- per maand. Ga je één keer per jaar kort op vakantie? Dan is de badge de investering niet waard, maar ga je een paar weken op zomervakantie met de auto en rijd je bijvoorbeeld door Frankrijk naar Spanje dan kan de tolbadge erg handig zijn. Je kan er veel tijd mee besparen, doordat je met zo’n badge bij tolwegen door kunt rijden. Daarnaast hoef je geen contant geld meer bij je te hebben. De kosten van de tolwegen die je op je reis pakt, worden automatisch afgeschreven dankzij de badge.     

Waar kan ik een tolbadge kopen?

Je kan de tolbadge aanschaffen bij ANWB winkels. Neem je legitimatie en bankpas mee, daarnaast is het goed om te weten dat de badge op je kenteken wordt geregistreerd. Je kunt de badge hierdoor niet zomaar uitlenen. Heb je een tolbadge aangeschaft, dan kan je hem ook het jaar erop weer gebruiken. Als de badge een jaar niet is gebruikt, worden er wel administratiekosten in rekening gebracht. Ga je het ene jaar alleen met de auto op vakantie en het jaar erop met de caravan, dan hoef je geen wijzigingen door te geven. Het systeem dat je badge scant aan het begin van de tolwegen meet automatisch je voertuig op.