Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Wat te doen bij annulering vakantie door terrorisme?

Auteur: thijs | 26-04-2019

Je moet er natuurlijk niet aan denken, maar het zou kunnen gebeuren dat je vakantiebestemming kort voor vertrek op wordt geschud door een terroristische aanslag. Je besluit om uit veiligheidsoverwegingen een andere locatie te kiezen en vraagt je af of de annulerings- of reisverzekering deze kosten dekt. In dit artikel lees je meer over de dekking van een reisverzekering bij een terroristische aanslag.

Standaard annuleringsverzekering bij terrorisme

Reisverzekeraars hebben het druk met vragen omtrent de dekking van de standaard annuleringsverzekering bij (dreiging) van terreur. Normaliter dekt de annuleringsverzekering kosten die worden gemaakt als je plots een vakantie moet annuleren wegens omstandigheden. Er zitten wel voorwaarden verbonden aan de dekking van deze verzekering.

Een voorbeeld van een geldige reden is bijvoorbeeld ziekte of overlijden van jezelf of een naast familielid. Ook een woning die plots beschikbaar is of opgeleverd wordt, is een geldige reden om een reis te annuleren, volgens de voorwaarden van annuleringsverzekeringen. Wat helaas niet binnen deze voorwaarden valt is de dekking voor terroristische dreigingen. Pas wanneer een negatief reisadvies voor de bestemming wordt gegeven is het mogelijk om reiskosten terug te krijgen. Echter, dit wordt vaak afgehandeld door je reisorganisatie, niet door je reisverzekeraar.

Annuleringskosten dekken door verzekering

Het is mogelijk om reis- en annuleringskosten gemaakt vanwege terrorisme te laten dekken door een verzekeraar. Dit zit alleen niet standaard in de verzekering. Verschillende aanbieders van reisverzekeringen bieden extra modules die je kunt kiezen zodat je ook in geval van een terroristische dreiging aanspraak op je verzekering kunt maken.

Deze modules kosten vaak nog geen 10 euro per jaar extra en zijn eenvoudig af te sluiten als aanvulling op annulerings- en reisverzekeringen bij verschillende verzekeraars. Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt voor je reisverzekering kun je hier de meest afgesloten reisverzekeringen vergelijken en gelijk de beste reisverzekering voor jouw situatie afsluiten.