Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Wintersport: verzekering?

Auteur: thijs | 31-03-2017

De eerste sneeuw is inmiddels gevallen in de Alpen! Jaarlijks gaan bijna een miljoen Nederlanders op wintersport, de meest populaire wintersportgebieden zijn steevast Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. Op wintersport gaan vergt natuurlijk de nodige voorbereidingen: je uitrusting, ski’s of snowboard, geldig paspoort, accommodatie en natuurlijk je verzekeringen. Heb je voor de wintersportvakantie genoeg aan een aanvullende zorgverzekering of is een reisverzekering eigenlijk onmisbaar?

Dekking zorgverzekering tijdens wintersportvakantie

Iedereen van 18 jaar of ouder die woont of werkt in Nederland dient verplicht een basiszorgverzekering te hebben afgesloten. Met het basispakket krijg je dekking voor spoedeisende medische kosten in het buitenland: echter alleen tot maximaal het tarief dat in Nederland voor dezelfde behandeling geldt. Om deze reden sluiten veel mensen ook een aanvullende zorgverzekering af met extra medische dekking in het buitenland. Met deze aanvullende dekking krijg je ook de kosten die boven het Nederlandse tarief uitstijgen vergoed. Is het dan nog wel nodig een reisverzekering af te sluiten voor je wintersportvakantie?

Dekking reisverzekering tijdens wintersportvakantie

Met alleen een (aanvullende) zorgverzekering ga je nog niet afdoende verzekerd richting je wintersportbestemming: deze verzekering biedt namelijk geen dekking voor andere kosten die onverwachts om de hoek kunnen komen kijken. Indien er een ongeluk op de piste gebeurt en je met de banaan of helikopter dient te worden afgevoerd, krijg je deze kosten niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Ook als een gipsvlucht (repatriëring) terug naar Nederland noodzakelijk is, komt dit niet voor vergoeding in aanmerking vanuit je zorgverzekering. Wat krijg je nog meer extra vergoed?

– Extra kosten van verblijf die je maakt als gevolg van een ongeval of ziekte
– Dekking voor schade aan, diefstal of verlies van je bagage
– Kosten die je al gemaakt hebt voor je skilessen, skipas en gehuurde materialen die je niet meer kan benutten als gevolg van een ongeval.

Dubbel verzekerd?

Voorkom dubbele verzekering: bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kan je vaak zelf kiezen voor de gewenste dekkingen. Hoewel je bij een doorlopende reisverzekering met bepaalde vaste dekkingen te maken krijgt, kan je deze uitbreiden naar wens met bijvoorbeeld extra dekking voor medische kosten of wintersport. Heb je al een aanvullende zorgverzekering met medische dekking in het buitenland? Dan hoef je deze dekking niet meer te selecteren bij het afsluiten van je reisverzekering en vica versa.

Het is dus belangrijk, alvorens je op wintersport gaat, een reisverzekering op maat af te sluiten zodat je afdoende verzekerd op de latten (of je board) kan stappen. Het maken van een vergelijking helpt je niet alleen een goede, passende dekking te vinden, ook kan je extra besparen door de meest voordelige reisverzekering te selecteren!