Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Zelf reisverzekering afsluiten goedkoper?

Auteur: Koen | 21-07-2017

Hoewel het steeds eenvoudiger wordt online een reis te boeken, is het boeken van een reis via een reisbureau absoluut nog niet passé. Uit onderzoek van het GfK blijkt zelfs dat voor het boeken van pakketreizen nog zo’n 20% van de reizigers de voorkeur heeft de reis te regelen via een reisbureau of –organisatie.

Op het moment dat een reis bij een reisbureau wordt geboekt, wordt vaak direct ook een reisverzekering aangeboden, dit is echter niet altijd een voordelige deal.

Reisverzekering vergelijken en zelf afsluiten loont

Hoewel het gemakkelijk kan zijn om gelijk de reisverzekering via het reisbureau af te sluiten, kunnen deze reisverzekeringen tientallen euro’s duurder zijn dan wanneer je zelf je reisverzekering afsluit. Vergelijken en zelf afsluiten van je reisverzekering kan dus een behoorlijke besparing opleveren!

Is de besparing werkelijk zo groot?

De prijsverschillen tussen reisbureaus en reisverzekeraars kunnen behoorlijk uiteenlopen, dit komt onder andere naar voren uit onderzoek van de Consumentenbond. Deze liet destijds ruim 100 ‘mystery shoppers’ langs diverse reisbureaus gaan om de prijzen te vergelijken: de conclusie was dat besparingen van tussen de €50,- tot zelfs €100,- geen uitzonderingen bleken. Recentelijk heeft ook Independer zich gewaagd aan het vergelijken van reisverzekeringen afgesloten via reisbureaus en zelf online afgesloten reisverzekeringen.

Waar dient op te worden gelet bij een goede vergelijking?

Er zijn een aantal factoren die bij de vergelijking van groot belang zijn, zoals het soort reisverzekering, de verzekerde, de reisduur en tot slot de dekking. Om een goede vergelijking te kunnen maken, dienen deze factoren bij beide verzekeringen overeen te komen.

Een vakantie naar Spanje van 2 weken met 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen) met een reissom van €3000,- kan niet eerlijk worden vergeleken op het moment dat deze vergelijking een kortlopende reis- en annuleringsverzekering, afgesloten bij een reisbureau, vergelijkt met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering, zelf elders bij een reisverzekeraar afgesloten. Dit was bijvoorbeeld het geval bij het laatstelijk gepubliceerde artikel van Independer op 13 juni 2017.

Hoe kan je besparen op je reisverzekering?

Het afsluiten van een reisverzekering via je reisbureau is een extra service. Deze service impliceert hogere kosten tegen groter gemak. Indien je extra wilt besparen op je reisverzekering, kunnen de reisverzekeringen op soort, reissom, reisduur en dekking met elkaar worden vergeleken. Op deze wijze krijg je goed inzicht op de werkelijke besparing, afgestemd op jouw reis en reisgezelschap.

Bekijk onze top 5 reisverzekeringen om in één oogopslag een idee te krijgen van de meest voordelige reisverzekeringen en stem deze af op jouw reis.