Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Zoover Awards voor beste Nederlandse reisorganisaties uitgereikt

Auteur: thijs | 20-05-2015

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in de Winkel van Sinkel in Utrecht zijn de jaarlijkse Zoover Awards voor de beste reisorganisaties en vakantieaccommodaties van ons land weer uitgereikt. De grote winnaars van 2015 waren het hotel de vliegtuigsuite in Teuge en Corendon.

Slapen in een vliegtuigsuite

De voorgaande vier jaar was het Hotel Kogerstaete de titelhouder in de categorie Hotels, maar de vliegtuigsuite Teuge heeft de eer dit jaar met een score van maar liefst 9,8 overgenomen. Vliegtuigsuite is een zeer bijzonder hotel, het heeft namelijk maar één kamer! In deze luxe kamer vind je echter wel alles wat je hartje begeert en heb je volledige privacy. Daarnaast is het natuurlijk een hele ervaring, slapen in een oud, maar intact Russisch vliegtuig.

De tweede prijs in de categorie ging naar het Hotel de Eenhoorn in Oostbrug (Zeeland) en het Hotel Van der Valk `Het Aresthuis` werd derde. Bijzonder aan dit Van der Valk Hotel is dat het zich bevindt in een omgebouwde gevangenis en daarmee een unieke sfeer heeft. Als beste hotelketen werd NH Hotels verkozen en Fletcher won de award voor de meest populaire hotelketen.

Andere winnende accommodaties

Voor de vijfde keer op rij won Villa Oldenhof de prijs voor de beste Bed & Breakfast van Nederland. Ook deze accommodatie kreeg een score van 9,8. Wanneer je op zoek bent naar een vakantiepark in Nederland, dan ben je volgens de verkiezing het beste uit bij Landal Waterpark Terherne. Vorig jaar stond Landal Strandhuisjes nog op de eerste plaats, maar die is dit jaar een plaatsje gezakt.

Het leuke van de Zoover Awards is dat niet alleen grootheden in de reiswereld kans maken op een prijs. Dit wordt bewezen door de Boerderijcamping de Beek in het plaatsje Buurse in Overijssel. Deze kleinschalige camping won de prijs voor beste camping. Opvallend is dat maar liefst 8 van 25 beste campings zich in Zeeland bevinden en nog eens 7 bevinden zich in Drenthe.

Veel prijzen voor Corendon

Het was een goed jaar voor Corendon. De reisorganisatie won maar liefst vijf awards, waaronder die voor beste touroperator, beste en populairste low cost vliegtuigmaatschappij en populairste organisator van zonvakanties. Ook de jongerenvakanties van het merk Gofun.nl van Corendon won een award, het werd verkozen tot beste jongerentouroperator. Het was dit jaar overigens voor het eerst dat er prijzen in de categorie Jongerenvakanties werden uitgereikt.

De oprichter van Corendon, Atilay Uslu, reageerde erg enthousiast op de prijzen: ”Ieder jaar kijken we uit naar deze verkiezing. Het zijn de consumenten die stemmen dus het zegt veel over onze klanttevredenheid. Naar huis gaan met vijf awards is voor ons een echte opsteker”.

Overige winnende reisorganisaties

Er werden door Zoover prijzen uitgereikt in nog veel meer reiscategorieën. Zo won Schiphol de prijs voor beste luchthaven, kreeg Vakantiediscounter.nl de award voor het beste online reisbureau en was Go Amerika de beste specialistische touroperator. Een nieuwkomer op de Zoover AWards was Chalet.nl, met het merk Italissima won het meteen maar liefst drie awards.

De verkiezing

Er hebben in totaal 220.000 mensen een stem uitgebracht voor de Zoover Awards. Volgens Marthijn Tabak van het bedrijf een `waanzinnig aantal`. De awards waren per onderdeel onderverdeeld in twee categorieën: populariteitsprijzen waarbij het aantal stemmen bepalend was en kwaliteitsprijzen waarbij het hoogste cijfer bepalend was. Om de stemming eerlijk te laten verlopen was er een kiesdrempel voor een minimum aantal stemmen ingesteld en kon er maar een enkele keer vanaf een bepaald ip-adres worden gestemd.

Geef een reactie