Waarom een reisverzekering?

Waarom een reisverzekering?

Het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Net als thuis, kunt u tijdens een vakantie te maken krijgen met problemen.

Bagage kan bijvoorbeeld zoek raken of worden gestolen, u kunt ziek worden of door omstandigheden eerder naar huis moeten. De kosten die deze problemen met zich meebrengen worden niet of maar deels vergoed in andere verzekeringen, zoals uw zorgverzekering. Met een reisverzekering dekt u deze risico’s af en kunt u met een gerust hart op reis gaan.

Een reis of vakantie brengt sowieso extra risico’s met zich mee. Onderweg zult u nu eenmaal sneller een ongeluk krijgen dan wanneer u thuis blijft. Ook de kans om bestolen te worden is als toerist in het buitenland waarschijnlijk groter dan in uw eigen straat.

Als u in het buitenland hulp nodig heeft, brengt dit al snel hoge kosten met zich mee. Zo zijn in sommige landen ziekenhuiskosten een stuk duurder dan in Nederland, denk bijvoorbeeld aan Canada of Zwitserland. En mocht u onverhoopt in een noodsituatie terecht komen en een reddingsoperatie voor u op touw worden gezet, worden de duizenden euro’s die dit kost door een andere verzekering niet vergoed.

Een aanvulling op andere verzekeringen

Een reisverzekering is een aanvulling op andere verzekeringen. Zo is een reisverzekering een belangrijke aanvulling op uw zorgverzekering. Niet alle zorgverzekeringen dekken medische kosten in het buitenland of de vergoeding is begrensd. Meestal worden medische kosten in het buitenland vergoed tot de in Nederland gebruikelijke tarieven. Als u dan in een buitenlands ziekenhuis terechtkomt waar hogere tarieven gelden dan voor een soortgelijke behandeling in Nederland, krijgt u niet alle kosten vergoed. In dat geval kunt u aanspraak maken op uw reisverzekering. Heeft u een aanvullende zorgverzekering, dan zijn de medische kosten in het buitenland daarin vaak gedekt.

TIP: Controleer de voorwaarden van uw zorgverzekering om te bepalen in hoeverre u voor medische kosten in het buitenland bent verzekerd. Mocht u daarvoor goed of zelfs volledig zijn verzekerd, is het bij sommige reisverzekeringen mogelijk de medische kosten niet mee te verzekeren. Dit scheelt in de premie van de reisverzekering.

Vergelijk en bespaar

Vergelijk direct de reisverzekeringen en vind uw ideale reisverzekering!

Naast de medische kosten, krijgt u bij ziekte in het buitenland ook te maken met andere kosten. Reist u met een partner, dan is die door de ziekenhuisopname gedwongen langer te blijven. De onkosten hiervan worden in een reisverzekering vergoed. Door ziekte of een ongeval kan het zo zijn dat u per ambulance, ambulancevliegtuig of gipsvlucht terug naar Nederland moet worden vervoerd. Dit bijzondere vervoer valt ook binnen de reisverzekering.

In het ergste geval komt u in het buitenland te overlijden. Het vervoer van uw stoffelijk overschot naar Nederland wordt door alleen een reisverzekering vergoed.

Andere zaken waarvoor u zich met een reisverzekering verzekert, worden sowieso niet vergoed door een zorg- of andere verzekering, zoals verlies of diefstal van bagage, aansprakelijkheid bij het veroorzaken van schade en ongevallen.

Avontuurlijke sporten

Gaat u op wintersportvakantie of gaat u tijdens uw vakantie een andere avontuurlijke sport ‐ zoals duiken of parachutespringen ‐ beoefenen, is het in een reisverzekering mogelijk uzelf te verzekeren tegen eventuele ongevallen tijdens deze sporten. Omdat het om zogenoemde risicosporten gaat, is het vaak nodig hier een aparte module voor af te sluiten. Als u op wintersportvakantie gaat, check dan dus goed of u de risico’s van een wintersport hebt meeverzekerd in uw reisverzekering.

Problemen thuis

Behalve dat u of uw reisgenoten iets kan overkomen tijdens een reis, kan er ook thuis iets onverwachts gebeuren. Een familielid kan ernstig ziek worden of zelfs komen te overlijden. In zo’n geval wilt u natuurlijk zo snel mogelijk naar huis. Naast de hulp van een alarmcentrale die de praktische zorgen uit handen neemt, zijn ook de kosten van een onverhoopte terugreis in uw reisverzekering gedekt.

Er zijn al met al heel wat redenen te noemen om een reisverzekering af te sluiten. Doet u het niet, loopt u het risico tegen hoge kosten aan te lopen.

Lees verder: Dekking bij een reisverzekering

(Visited 10 times, 1 visits today)