Reisverzekering vakantie annuleren bij zwangerschap

Wanneer je een kinderwens hebt, kan het moeilijk zijn om grote vakanties te plannen. Je weet immers niet wanneer je zwanger zal worden. De juiste reisverzekering kan je meer zekerheid bieden in een onzekere tijd. Op deze pagina lees je meer over reisverzekeringen en zwangerschap, welke reisverzekeraars dat zijn, welke annuleringsverzekeringen dit dekken.

Vakantie annuleren zwangerschap

Reisverzekeringen bij een kinderwens

Een annuleringsverzekering dekt meestal onvoorziene gebeurtenissen waardoor je de reis niet kunt maken, zoals ziekte, overlijden van een familielid, of complicaties tijdens een zwangerschap.

Wanneer je na het boeken van je vakantie erachter komt dat jij of je partner zwanger blijkt te te zijn, kan dit een reden zijn om je vakantie af te zeggen. Mogelijk kun je de kosten voor je vakantie terugkrijgen onder de dekking van je reisverzekering. Helaas geldt dit niet voor alle annuleringsverzekeringen. Hoewel zwangerschapscomplicaties altijd gedekt zijn onder een annuleringsverzekering, geldt dit voor zwangerschappen niet altijd.

Een annuleringsverzekering bij zwangerschap

De dekking voor het annuleren van een reis vanwege een zwangerschap valt onder een annuleringsverzekering. Vaak moet je deze module los kiezen bij het afsluiten van een reisverzekering.

Niet alle reisverzekeringen beschikken over dekking voor zwangerschappen. De onderstaande reisverzekeraars bieden annuleringsverzekeringen aan die zwangerschappen dekken. Dit geldt alleen wanneer je nog niet weet dat je zwanger bent als je de vakantie boek.

Reisverzekeraars vergelijken

Het is belangrijk om bij het afsluiten van de verzekering de polisvoorwaarden goed door te lezen en expliciet te vragen naar de dekking rondom zwangerschap.

Zwangerschapscomplicaties en reisverzekeringen

Ook als je weet dat je zwanger bent en toch graag op vakantie gaat, kunnen er complicaties opspelen. Een voorbeeld hiervan is wanneer je tijdens je vakantie door je zwangerschap ziek wordt en eerder naar huis moet.

Dit noemen we zwangerschapscomplicaties. Omdat dit onvoorziene medische redenen zijn, vallen zwangerschapscomplicaties onder de dekking van vrijwel alle annuleringsverzekeringen.

Vakantie vanwege zwangerschap annuleren met partner

Wanneer je na het boeken van je reis zwanger blijkt te zijn, is het fijn dat je de gemaakte kosten van de annuleringsverzekering terug kunt krijgen. Wanneer je met een partner op vakantie zou gaan, is het van belang dat jullie beiden een geldige annuleringsverzekering hebben. Vraag voor het afsluiten van de verzekering bij de reisverzekeraar na of de kosten voor de vakantie van de partner ook gedekt zijn.

Annuleringsverzekering bij zwangerschap afsluiten

Let bij het afsluiten van een annuleringsverzekering goed op de polisvoorwaarden voor annulering bij zwangerschap. De reisverzekeraars die hierboven genoemd zijn, dekken annulering bij zwangerschap onder de annuleringsverzekering.

Direct de juiste reisverzekering afsluiten? Vergelijk dan de reisverzekeringen van de ABN-Amro, Centraal Beheer, De Internationale, FBTO en Univé via de online vergelijker. Zo sluit je de juiste verzekering af.

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.