Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Creditcard reisverzekering

  Het gebruik van een creditcard in het buitenland is ideaal voor het reserveren van je vlucht, boeken van je accommodatie en bijvoorbeeld het huren van een auto. Maar wist je dat verschillende creditcard aanbieders ook een aanvullende reisverzekering koppelen aan de kaart? Hoe zit het eigenlijk met de dekking van deze creditcard reisverzekeringen en bij welke creditcards is deze combinatie mogelijk? En niet geheel onbelangrijk om te weten: is het dan nog nodig een losse doorlopende reisverzekering af te sluiten?

  Wat is een creditcard reisverzekering?

  Een creditcard reisverzekering houdt in dat aan het gebruik van je creditcard ook automatisch een aanvullende reisverzekering wordt verbonden. Wel zijn hier bepaalde voorwaarden aan verbonden, dat betekent dat je reisverzekering:

  • Alleen geldig is indien je reis betaald is met je creditcard;
  • Aanvullende dekking biedt;
  • Alleen geldig is voor jou, tenzij andere gezinsleden of je partner ook een creditcard hebben die gekoppeld is aan de jouwe.

  Wat is de dekking van je creditcard reisverzekering?

  Zoals eerder aangegeven biedt de creditcardmaatschappij een aanvullende reisverzekering. Deze verzekeringen zijn dus geen vervanging van je reisverzekering. Uitgesloten van vergoeding zijn namelijk basisdekkingen voor geneeskundige kosten of je bagage. Wel kan je profiteren van bepaalde aanvullende dekkingen, zodat je deze bij je huidige reisverzekering niet hoeft af te sluiten. Vergoed worden:

  • S.O.S.-hulpverlening: doorgaans wordt contact met de 24/7 bereikbare hulplijn in noodsituaties of voor prangende vragen gedekt. Ook kan assistentie worden geboden bij visumaanvragen of het in contact brengen met lokale artsen of juristen. Daarnaast wordt het opsturen van noodzakelijke, niet beschikbare medicatie gedekt. In bijzondere gevallen kan ook repatriëring bij ziekte of een ongeluk onder de vergoeding vallen. De dekking verschilt per creditcardmaatschappij.
  • Reisongevallen: uitkering van een geldbedrag voor de ingrijpende gevolgen van blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeluk tijdens je reis. De dekking verschilt per creditcardmaatschappij en is vaak alleen van toepassing op ongevallen tijdens reizen met het openbaar vervoer of een huurvoertuig. Voor de duidelijkheid: medische kosten worden onder deze categorie niet gedekt.
  • Ongemakken tijdens je reis: onder deze categorie vallen extra kosten als gevolg van bijvoorbeeld vertraging van je bagage of vlucht. Denk hierbij aan een extra overnachting in een hotel, aanschaf van noodzakelijke spullen of de gemaakte telefoonkosten. De creditcardmaatschappijen kunnen wel eisen stellen aan de maximale vergoeding en het minimaal aantal uren vertraging alvorens tot vergoeding over te gaan.
  • Geld: noodgeld af te halen bij de lokale bank indien je bijvoorbeeld het slachtoffer bent geworden van diefstal of verlies van je creditcard.

  Welke creditcardmaatschappijen bieden een aanvullende reisverzekering?

  Er zijn verschillende creditcardmaatschappijen die één of meerdere creditcard varianten aanbieden met een aanvullende reisverzekering. Informeer naar de specifieke voorwaarden bij je creditcardmaatschappij. Voorbeelden zijn ICS-creditcards, American Express, Mastercard Classic, de Visa World Card, SNS- en ASN-creditcards.

  Doorlopende creditcard reisverzekering

  Bij de duurste varianten creditcards bestaat de combinatie volledige, doorlopende reisverzekering en creditcard. Deze reisverzekeringen bieden volledige dekking, ook voor belangrijke basisdekkingen als medische kosten en bagage. De voorwaarden bij deze creditcards zijn bovendien erg gunstig: zo is het bijvoorbeeld niet nodig dat de reis met deze creditcards is bekostigd. Voorbeelden zijnde Mastercard Black of Visa World Card Platinum.

  Annuleringsverzekering en creditcard reisverzekering

  Ook de annuleringsverzekering kan onderdeel zijn van een doorlopende reisverzekering gekoppeld aan je creditcard. Ook in deze gevallen gaat het vaak om de duurdere creditcards, waaronder Mastercard Black of American Express Platinum. Bij laatstgenoemde is echter wel voorwaarde dat de reis is geboekt met de kaart zelf.