Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Pechhulp reisverzekering

  Als je met de auto op vakantie gaat is het fijn om zorgeloos weg te kunnen rijden. Met familie, vrienden of alleen de auto in en even helemaal weg. Maar stel je voor dat je ergens halverwege, ver buiten Nederland, pech krijgt. De motor begint te roken en je staat zomaar langs de snelweg. Gelukkig biedt een reisverzekering voor dit soort pech een aanvullende module, de pechhulp module.

  Met deze formule ben je verzekerd voor de eventuele kosten van reparatie of een vervangend voertuig. Je kunt bij pech ook gebruik maken van de alarmcentrale van de verzekeraar zodat je eenvoudig een pechhulpverlener kunt bereiken. Hoe de pechhulp reisverzekering precies in elkaar zit lees je hier.

  Wat is een pechhulp reisverzekering?

  Een pechhulp reisverzekering wordt afgesloten om je te verzekeren tegen autopech tijdens je vakantie. De dekking van deze verzekering geldt niet alleen tijdens de reis of vakantie zelf. Ook onderweg naar het vakantieadres ben je verzekerd voor pechhulp.

  De precieze dekking van de pechhulp reisverzekering verschilt per verzekeraar. Vaak kan de standaarddekking worden uitgebreid met aanvullende modules. Meer informatie over de dekking van deze verzekering vind je onder het kopje ‘de dekking van een pechhulp reisverzekering’.

  Wat is het verschil tussen losse pechhulp reisverzekering en een doorlopende?

  Verzekeringsmaatschappijen maken onderscheid tussen twee varianten verzekeringen voor pechhulp: de doorlopende- en de losse pechhulp reisverzekering. Maar, wat is precies het verschil tussen deze twee verzekeringen? En welke polis past het beste bij jouw persoonlijke situatie? Lees verder voor de verschillen tussen een doorlopende- en een losse pechhulp reisverzekering.

  Wat is een doorlopende pechhulp reisverzekering?

  De doorlopende pechhulp reisverzekering is een aanvullende module van de doorlopende reisverzekering. Wanneer je een doorlopende verzekering afsluit kun je kiezen om, tegen betaling van extra premie, ook een doorlopende pechhulp reisverzekering af te sluiten. Hiermee ben je het gehele jaar verzekerd voor pech tijdens je reizen. Vaak sluit je al een doorlopende pechhulp reisverzekering af voor slechts €1,50 tot €2,50 euro per maand extra.

  Wat is een losse pechhulp reisverzekering?

  Anders dan bij de doorlopende variant is een losse pechhulp reisverzekering niet een aanvullende module van je reisverzekering. De losse verzekering sluit je per vakantie los af bij een aparte pechhulpspecialist. Het bekendste voorbeeld van zo’n pechhulpspecialist is de ‘ANWB’. De meeste algemene losse pechhulp reisverzekeringen hebben Europadekking. Als je buiten Europa op vakantie gaat kun je kiezen voor aanvullende werelddekking.

  Bedenk voor het afsluit van een losse pechhulp reisverzekering goed of je de verzekering persoonsgebonden wil afsluiten of kentekengebonden. Als je met meerdere bestuurders een auto deelt tijdens je vakantie kan het verstandig zijn om een kentekengebonden pechhulp reisverzekering af te sluiten. Anderzijds, als je van plan bent om zelf meerdere auto’s te rijden is het slim om een persoonsgebonden pechhulp reisverzekering af te sluiten.

  De dekking van een pechhulp reisverzekering

  Over het algemeen is het niet mogelijk om het over één precieze dekking te hebben wanneer men over de dekking van een pechhulp reisverzekering spreekt. Dit komt doordat er verschillen zijn in de dekking per verzekeraar. Ook zijn er diverse aanvullende modules die de dekking van een pechhulp reisverzekering vergroten. Kijk daarom altijd goed in de voorwaarden van de polis voordat je een verzekering afsluit.

  Welke pechhulp reisverzekering afsluiten?

  Stel je voor: je krijgt pech wanneer je bijna op de bestemming bent aangekomen. Als dit gebeurt ben je natuurlijk blij dat je de alarmcentrale van de pechhulp reisverzekering kunt bellen. Deze zorgen er voor dat je vervangend vervoer krijgt én dat de kosten worden gedekt, mits het binnen de voorwaarden valt. Als dit goed klinkt kan een pechhulp reisverzekering een goede keus zijn voor jouw situatie. Maar, kies je dan voor een doorlopende- of een losse pechhulp reisverzekering?

  Wanneer je al een doorlopende reisverzekering hebt is het vaak eenvoudiger en goedkoper om de aanvullende module pechhulp te activeren. Een nadeel hiervan is dat je geen keuze hebt tussen verschillende aanbieders van pechhulp reisverzekeringen.

  Als je wel een eigen keuze wil maken kun je kiezen voor een losse pechhulp reisverzekering. Ook als je niet vaker dan één keer per jaar op vakantie gaat, kan het handiger zijn om een losse verzekering af te sluiten.

  Pas op voor dubbele verzekering

  Wil je een losse pechhulp reisverzekering afsluiten? Pas dan op voor een dubbele verzekering. Kijk goed naar de voorwaarden van bijvoorbeeld je autoverzekering of reisverzekering om te zien of je niet al bent verzekerd voor pechhulp.