Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Reis- en annuleringsverzekering

  Wanneer je op reis gaat, wil je je geen zorgen hoeven maken. Het afsluiten van de juiste reisverzekering kan hierbij helpen. Er zijn allerlei verschillende verzekeringen op de markt. Welke reisverzekering is het beste? Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Op deze pagina lees je alles over de combinatie reis- en annuleringsverzekering.

  Direct ‘allrisk’ of reis- en annuleringsverzekeringen vergelijken

  Wat is een reis- en annuleringsverzekering?

  De reis- en annuleringsverzekering is een combinatie van verschillende reisverzekeringen. Kies je voor een zogenaamde multirisicoverzekering dan sluit je in een keer zowel een annulerings- als een reisverzekering af. Op deze manier ben je zowel verzekerd voor onvoorziene situaties voor je reis als voor vervelende verrassingen tijdens je vakantie.

  Of de reis- en annuleringsverzekering geschikt is voor jouw situatie, verschilt per persoon. Ga je vaak op reis of heb je een behoorlijke reissom betaald, dan is het fijn als je geen financiële risico’s loopt. Met zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering zorg je dat je met een gerust hart een vakantie boekt. Tegenspoed tijdens je reis kan namelijk grote financiële gevolgen hebben. Daarnaast zorgt deze combinatie verzekeringen ervoor dat je in geval van nood gebruik kunt maken van de alarmcentrale van de verzekeraar.

  Waarom de combinatie reisverzekering en annuleringsverzekering?

  De combinatie reis- en annuleringsverzekering heeft verschillende voordelen. Je hebt direct alle financiële risico’s afgedekt en daarnaast is één verzekering een stuk overzichtelijker dan losse verzekeringen. Bovendien is deze combinatie vaak voordeliger dan het afsluiten van een losse annulerings- en reisverzekering.

  Sluit je een reis- en annuleringsverzekering af dan is dit voordeliger dan een losse doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering. Ook zijn er verzekeraars waar je verschillende modules af kunt sluiten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je op je vakantie een gevaarlijke sport gaat beoefenen. Bekijk hier onze top reisverzekeringen en sluit direct de verzekering af die het beste bij jou past.

  Boek je een nieuwe reis of vakantie het liefst online? Waarschijnlijk krijg je dan tijdens het afsluiten van je reis de optie aangeboden om direct een annuleringsverzekering af te sluiten. Desalniettemin kan het voordeliger zijn om zelf een combinatie reis- en annuleringsverzekering te vergelijken.

  Wat dekt een reis- en annuleringsverzekering?

  Wanneer je wilt weten wat je reis- en annuleringsverzekering dekt, kun je het beste contact opnemen met de verzekeraar die je op het oog hebt of de algemene voorwaarden lezen. De dekking verschilt namelijk per verzekeraar. Over het algemeen vallen de volgende gebeurtenissen onder de dekking van de:

  • Annulering van de reis
  • Beschadigen of kwijtraken van bagage
  • Medische kosten in het buitenland
  • Bijstand aan reiziger. Voorbeelden hiervan zijn juridische bijstand of verzending van medicijnen naar het vakantieadres.
  • Verlenging van het verblijf in buitenland wegens medische noodzaak
  • Repatriëring

  Wil je meer weten over de inhoud en dekking van een de reisverzekering en annuleringsverzekering? Kijk dan ook bij de doorlopende reisverzekering en de annuleringsverzekering.