Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Het belangrijkste van een reisverzekering is dat je tijdens vakantie goed gedekt bent voor alle mogelijke onvoorziene kosten als gevolg van een ongeluk, ziekte of diefstal of verlies van je bagage.

Bedenk welke risico’s je tijdens de vakantie kunt lopen en zorg er vervolgens voor dat deze door de reisverzekering gedekt zijn. Je dient dus de reisverzekering vooral op de persoonlijke situatie af te stemmen. Neem je kostbare bagage mee? Zorg dan voor voldoende vergoeding bij verlies of diefstal. Ga je  wintersporten of een andere extreme sport beoefenen? Dan kun je dit ook aanvullend bij laten verzekeren.

Let er bij het afsluiten van de reisverzekering ook op dat je reisbestemming wel binnen het dekkingsgebied valt. Omgekeerd hoef je natuurlijk geen Werelddekking af te sluiten als je toch alleen binnen Europa op vakantie gaat.

De eerste keuze die je waarschijnlijk zult maken is of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering nodig hebt. De keuze hiervoor is afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je op vakantie gaat. Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering meestal al voordeliger.

(Visited 6 times, 1 visits today)