Waarom zou ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Waarom zou ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten indien je door omstandigheden genoodzaakt bent de vakantie te annuleren. De annuleringskosten worden door de reisorganisatie in rekening gebracht als je de reis annuleert. Doorgaans zijn deze kosten een percentage van de reissom. Indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten dan hoef je niet zelf voor deze kosten op te draaien.

Het kan ook gebeuren dat je tijdens de vakantie vanwege een gebeurtenis, ziekte of ongeluk de vakantie voortijdig moet afbreken. In dat geval worden door de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed.

Hoe duurder de reissom en hoe langer je van te voren moet betalen, hoe hoger de annuleringskosten zijn en des te verstandiger is het om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Let op: je dient wel de annuleringsverzekering zo snel mogelijk na het boeken van je vakantie af te sluiten om in aanmerking te komen voor de dekking.

Je kunt een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Vaak kun je dit als aanvullende verzekering toevoegen bij het afsluiten van de doorlopende reisverzekering.

Lees hier meer uitgebreide informatie over een annuleringsverzekering.

(Visited 8 times, 1 visits today)