Wat te doen bij diefstal van mijn bagage?

Wat te doen bij diefstal van mijn bagage?

Diefstal tijdens de vakantie is natuurlijk heel erg vervelend, maar je kunt pech hebben en erachter komen dat (een deel van) je bagage is gestolen. Als je goed verzekerd bent dan wordt de schade vergoed door je reisverzekering en kun je daarna alsnog genieten van je verblijf in het buitenland.

Als je tijdens je vakantie bestolen wordt van je fotocamera, geld of andere waardevolle spullen dan moet je hiervan zo snel mogelijk aangifte doen bij het lokale politiebureau. Zorg ervoor dat alles wat gestolen is wordt genoteerd en dat je een verklaring krijgt van de politie. Dit heb je nodig als bewijsmateriaal om de schade vervolgens bij je reisverzekeraar te kunnen claimen. Zonder deze politieverklaring is de kans dat je de schade kunt claimen bij je reisverzekeraar erg klein!

Stel ook de directie van het hotel, beheerder van het appartement, reisleider of verhuurder van je auto of caravan van de diefstal op de hoogte. Wellicht krijg je hiervan ook nog een verklaring en kun je deze ook als bewijsmateriaal indienen. Is er een deur, raam, kluis of koffer geforceerd? Dan kun je zelfs als extra bewijs hiervan ook nog een foto maken.

Vervolgens stel je de reisverzekeraar op de hoogte van de diefstal. Wees zo volledig mogelijk bij het invullen van het schadeformulier. Je doet er verstandig aan om dit zo snel mogelijk na de vermissing van je spullen te doen. Vaak kun je al tijdens je reis online een schadeformulier invullen op de website van de reisverzekeraar. Zodra je thuis bent stuur je per post alle bewijsstukken door.

Tip: Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent en lees voor vertrek voor de zekerheid de polisvoorwaarden. Zijn alle waardevolle spullen die je meeneemt verzekerd? Is er geen eigen risico en zit er een maximum aan de vergoeding voor je bagage? Daarnaast eisen bijna alle reisverzekeraars dat je er wel alles aan gedaan moet hebben om je spullen te beschermen. Geld en kostbare spullen dien je bij je te houden of in een kluis op te sluiten.

(Visited 15 times, 1 visits today)