Welke reisverzekering?

Welke reisverzekering?

Je gaat op vakantie. Je weet al waarheen, je weet misschien ook wel voor hoe lang en ook wat je plannen zijn op de plaats van bestemming. Nu wil je de risico’s die met deze reis gepaard gaan verzekeren. Welke risico’s zijn dat en welke reisverzekeringen zijn hiervoor?

Hoe lang ga je op reis?

De lengte van je reis bepaalt in eerste instantie of je een reguliere reisverzekering kunt afsluiten. Reisverzekeringen verzekeren namelijk alleen reizen met een maximale duur. Die verschilt per verzekeraar, maar ligt meestal tussen de zestig en negentig dagen. Ga je langer op reis, dan heb je een ander soort verzekering nodig: een lang op reis verzekering of wereldreisverzekering.

Blijft je reis binnen de perken die zijn gesteld door een reguliere reisverzekering, dan kun je uit het grote aanbod van deze reisverzekeringen een keuze maken.

Waar ga je heen en wat ga je doen?

Om te bepalen hoe je deze reisverzekering samenstelt, moet je kijken naar de reisbestemming en de activiteiten die je tijdens de reis gepland hebt. De bestemming bepaalt de geografische dekking van je reisverzekering: Europa of Wereld, soms heb je zelfs nog de keuze uit Nederland en Benelux.

De activiteiten tijdens je reis bepalen of je genoeg hebt aan een basisdekking of dat je aanvullende dekkingen wilt meeverzekeringen. De basisdekking is verschillend per verzekeraar, maar bestaat doorgaans uit bagage, noodhulp, buitengewone kosten en aansprakelijkheid. Medische kosten moet je vaak apart meeverzekeren. Dit is verstandig als deze nog niet volledig zijn verzekerd binnen je zorgverzekering. Reis je met eigen vervoer, dan kun je voertuighulp meeverzekeren.

Ga je op wintersport of ga je een andere risicosport beoefenen, dan kun je de extra risico’s die dit met zich meebrengt ook verzekeren met een wintersport reisverzekering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Naast de inhoudelijke invulling van de reisverzekering, moet je ook een keuze maken tussen een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Deze keuze is afhankelijk van de lengte van je reis en van het aantal keren per jaar dat je op reis gaat. Ga je lang of vaker op reis, dan is een doorlopende reisverzekering waarschijnlijk gunstiger dan een kortlopende. Het is verstandig voor jezelf na te gaan hoeveel dagen je in een jaar verwacht op reis te zijn en op basis daarvan te berekenen of je verstandig doet aan een doorlopende reisverzekering. Het kan heel wat geld besparen.

Vergelijk en bespaar

Vergelijk direct de reisverzekeringen en vind je ideale reisverzekering!

Een annuleringsverzekering

Wil je verzekeren tegen het risico dat je reis niet door kan gaan of vroegtijdig moet worden afgebroken? Sluit naast een reisverzekering dan ook een annuleringsverzekering af. Zo voorkom je dat je bij het annuleren van de reis (een deel van) de reissom kwijt bent. Lees in de volgende hoofdstukken meer over de verschillende soorten reisverzekeringen, hun dekking, premie en voorwaarden.

(Visited 35 times, 1 visits today)