Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekering informatie

 • Pagina’s

 • Reisverzekering:

  Vergelijken
  print

  Beste en goedkoopste reisverzekering

  De beste en goedkoopste reisverzekering wordt gekenmerkt door een ideale verhouding tussen de dekking en de premie van de reisverzekering waarbij het soort reisverzekering zo goed mogelijk is afgestemd op jouw reisgedrag. In dit artikel bieden wij een aantal handige tips en belangrijke aandachtspunten bij de zoektocht naar de beste en meest voordelige reisverzekering.

  Hoe vind ik de beste en goedkoopste reisverzekering?

  Het afsluiten van een reisverzekering is per persoon en/of gezin verschillend. Ten eerste is het belangrijk bij het afsluiten van een reisverzekering je reisgedrag gedurende het hele jaar en je huidige reisdoel in ogenschouw te nemen. Er zijn namelijk verschillende soorten reisverzekeringen die op je reisgedrag en reisdoel aansluiten. Je hebt over het algemeen de keuze uit een:

  • Een kortlopende reisverzekering
  • Een doorlopende reisverzekering
  • Een lang op reis of globetrotterverzekering

  Kortlopende reisverzekering: de beste optie?

  Ga je maar af en toe op reis en zoek je een reisverzekering voor alleen de dagen die je op vakantie gaat? Een kortlopende reisverzekering biedt dan uitkomst en kan de goedkoopste optie zijn. Je betaalt dan namelijk alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk op reis bent. Let op dat je bij deze variant reisverzekering wel steeds opnieuw voor elke reis een kortlopende reisverzekering dient af te sluiten met de bijkomende afsluitkosten. Indien je vaker in een jaar op reis gaat, bijvoorbeeld tijdens je zomervakantie, een stedentripje en/of een wintersportvakantie is een doorlopende reisverzekering wellicht voordeliger.

  Doorlopende reisverzekering: de beste optie?

  Een doorlopende reisverzekering sluit je voor een heel jaar af. Indien je tijdens een jaar namelijk meer dan ongeveer 21 dagen op reis bent, is deze verzekeringsvariant goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Indien je regelmatig de hort op gaat, ook binnen Nederland, zit je al snel op 21 dagen. Neem alleen al je 14 dagen zomervakantie, stedentrip van 3 dagen, een wintersportvakantie van 7 dagen of bijvoorbeeld een weekje camping in Nederland.

  Ga je lang op reis of bijvoorbeeld ook (vrijwilligers)werk verrichten tijdens je verblijf in het buitenland? Dan kan je bij de doorlopende reisverzekering tegen de maximale reisduur aanlopen: bij de meeste verzekeringen ligt deze tussen de 60 en 90 aaneengesloten reisdagen. Indien je echter lang naar het buitenland gaat voor studie, stage of werk kan deze periode te kort zijn.

  Lang op reis of globetrotterverzekering: de beste optie?

  Indien je voor een lange aaneengesloten periode naar het buitenland gaat, bijvoorbeeld om daar een tijd te gaan studeren, stage lopen of werken als vrijwilliger of au pair, is de dekkingsperiode van een kortlopende en doorlopende reisverzekering vaak te kort. Ook komen er andere belangrijke dekkingen in beeld, bijvoorbeeld als je als gevolg van werk in het buitenland je Nederlandse zorgverzekering niet kan aanhouden. Lang op reis of globetrotterverzekeringen kunnen op deze situaties afgestemd worden.

  Waar dien je na het kiezen van een type reisverzekering op te letten?

  Na het kiezen van een type reisverzekering, is het belangrijk de basisdekking en gewenste aanvullende dekkingen te bekijken en vergelijken bij verschillende reisverzekeraars. Stel dus eerst voor jezelf vast welke dekkingen je wenst en zoek hier een reisverzekering bij met de meest passende basisdekking en voordelige aanvullende dekkingen. In de basisdekking van veel reisverzekeringen zit vaak opgenomen:

  • Bagagedekking: tegen diefstal, verlies of beschadiging van je bagage;
  • O.S. hulpverlening: persoonlijke hulpverlening via de alarmcentrale van je verzekeraar;
  • Buitengewone kosten: kosten voor opsporings- of reddingsacties of repatriëring.

  De basisdekking verschilt per reisverzekeraar. In de meeste gevallen tref je in de aanvullende dekkingen de volgende mogelijkheden aan:

  • Medische kosten: aanvullende dekking voor noodzakelijke medische kosten in het buitenland die boven het Nederlandse tarief uitstijgen;
  • Ongevallen: dekking voor de (ingrijpende) financiële gevolgen van mogelijke blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval;
  • Wintersport: indien je op wintersport gaat, biedt deze aanvullende optie dekking voor gemiste skilessen, reeds betaalde huur, en skipassen die je niet meer kan gebruiken als gevolg van een onvoorziene gebeurtenis, bijvoorbeeld een ongeval;
  • Pechhulp: indien je reist met een voertuig, biedt deze aanvullende optie dekking voor hulp langs de weg als gevolg van pech zodat je zo snel mogelijk weer verder kan genieten van je reis;
  • Bagage: hoewel bagage een basisdekking is, kan je extra uitgebreide dekking wensen omdat je waardevolle spullen meeneemt, bijvoorbeeld een duur muziekinstrument of je racefiets. In dit geval biedt de aanvullende bagagedekking uitkomst;
  • Gevaarlijke sporten: indien je tijdens je reis een gevaarlijke sport gaat uitoefenen, biedt deze aanvullende optie dekking voor de mogelijke ingrijpende financiële consequenties van een ongeval;
  • Werelddekking: niet alle reisverzekeringen bieden standaard dekking over de hele wereld. In deze gevallen kan je de werelddekking afsluiten.

  Stel je ideale reisverzekering samen voor de beste dekking

  Nadat je in kaart hebt gebracht welk soort reisverzekering het beste bij je reisgedrag of aankomende reis past, is het zaak te bepalen welke basis- en aanvullende dekkingen je wenst. Nadat je de voor jou ideale reisverzekering hebt samengesteld is het zaak deze samenstelling bij verschillende verzekeraars te vergelijken op dekking en premie. De reisverzekeraar waarbij de dekking en premie in verhouding het beste uit de bus komt, biedt jou de beste en goedkoopste reisverzekering op maat.

  Bekijk hier onze top 5 reisverzekeringen om direct te beginnen met vergelijken!