Wijzig je voorkeur

Reisverzekeringen vergelijken

Een passende reisverzekering vergelijken en afsluiten voor je aankomende reis? Om te bekijken welke reisverzekering het beste aansluit op je reisgedrag kan je gebruik maken van onze handige vergelijkingstool. Zo kan je in één oogopslag verschillende reisverzekeringen op basis van je reisbestemming, reisduur en reisactiviteiten vergelijken. Waar moet je allemaal op letten bij het vergelijken en afsluiten van een reisverzekering? Op deze pagina helpen we je verder!

Hoe kan ik een reisverzekering vergelijken?

Om een passende reisverzekering af te sluiten is het belangrijk je reisverzekering af te stemmen op het soort reis, reisduur en activiteiten die je tijdens je reis gaat ondernemen. Bij het bepalen van je voorkeuren is het belangrijk op de volgende zaken te letten:
  • Soort reisverzekering: kies een passende reisverzekering voor je reis;
  • Europa- of werelddekking: daarnaast is het belangrijk te selecteren of je gaat reizen in Europa of ook naar andere continenten op de wereld;
  • Aaneengesloten reisduur: tot slot is het belangrijk aan te geven wat de gewenste maximale aaneengesloten reisduur is. Ga je een lange reis maken, bijvoorbeeld ergens tijdelijk rondreizen, wonen, werken, studeren of stagelopen? Kies dan voor een reisduur van 180 dagen of langer;
  • Eigen risico: wil je eigen risico betalen bij schade aan je bagage? Het eigen risico is een klein deel van het schadebedrag wat eerst voor eigen rekening komt. Bij sommige reisverzekeraars is het eigen risico verplicht, bij andere verzekeraars is het eigen risico optioneel en kan je er zelfs voor kiezen een vrijwillig eigen risico af te sluiten tegen een lagere premie;
  • Check bij ‘meer informatie’ onder iedere verzekeraar de voordelen, duurzaamheid, bagagedekking en andere belangrijke aandachtspunten voor je een definitieve keuze maakt!

Soorten reisverzekeringen vergelijken

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen, maar welke reisverzekering heb jij nu eigenlijk nodig? Dat is vooral afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken. Daarnaast is het belangrijk te bekijken hoelang je op reis gaat en welke activiteiten je gaat ondernemen. Je hebt doorgaans de keuze uit een kortlopende of doorlopende reisverzekering, allrisk reisverzekering, zakenreisverzekering of globetrotter reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je af voor een heel jaar. Alle soorten reizen, waaronder een weekendje weg, stedentrip, wintersport of zomervakantie zijn verzekerd voor een vast bedrag per maand. Een doorlopende reisverzekering is voordelig op het moment dat je meer dan 21 dagen per jaar reist. De doorlopende reisverzekering kan je uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld wintersport of andere gevaarlijke sporten of extra bagagedekking.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor één specifieke reis. Indien je niet zo vaak een reis maakt is deze optie erg voordelig. Je sluit de verzekering af voor een bepaalde reisduur, bijvoorbeeld een week. Daarnaast kies je voor Europa of Werelddekking, afhankelijk van je bestemming.

Reis- en annuleringsverzekering

Een reis- en annuleringsverzekering, ook wel allrisk reisverzekering genoemd, is een kortlopende of doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering. Indien je op basis van een nieuwe baan, ziekte of overlijden van een familielid of andere onverwachte omstandigheden je reis wilt kunnen annuleren, biedt deze optie uitkomst.

Zakenreisverzekering

Ga je op zakenreis en heb je een zakenreisverzekering nodig? In aanvulling op je kort- of doorlopende reisverzekering kan je de aanvullende dekking voor een zakenreis afsluiten. Indien je onverhoopt je reis niet kan maken of voortzetten, kan je een zaakwaarnemer aanwijzen.

Lang op reis of globetrotter reisverzekering

Een globetrotter of lang op reis verzekering is ideaal voor een lange reis, bijvoorbeeld backpacken of een wereldreis. De lange aaneengesloten reisduur maakt het mogelijk voor een periode van 1 tot 2 jaar een reis te maken. Je kan zelf bepalen welke aanvullende dekkingen gewenst zijn bij deze verzekering, afhankelijk van je reisbestemmingen, activiteiten en eventuele werkzaamheden. De lang op reis verzekering of globetrotter reisverzekering is ook bij uitstek geschikt voor een stage of studie in het buitenland, dan wel vrijwilligerswerk.

Reisverzekering vergelijken & afsluiten

Heb je een keuze gemaakt voor één van de reisverzekeringen op basis van je vergelijking? Om de reisverzekering af te sluiten kan je eenvoudig op de button ‘vraag aan’ klikken. Je wordt direct doorverwezen naar de website van de betreffende reisverzekeraar om je gegevens in te vullen.