Reisverzekeringen.nl

Ga goed voorbereid op reis!

5

Reisverzekeringen

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen. Welke reisverzekering bij je past is onder meer afhankelijk van de frequentie waarmee je reist, je reisduur, reisactiviteiten en reisdoel. Een reisverzekering biedt dekking tegen schade die je vlak voor of tijdens een reis kan oplopen. Belangrijke dekkingen zijn persoonlijke hulpverlening in noodsituaties, schade aan of diefstal van bagage, ongevallen, medische kosten en eventueel voertuighulp, gevaarlijke sporten of wintersport. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten reisverzekeringen.

Soorten reisverzekeringen

Het afsluiten van een reisverzekering voor je reis (of reizen) is maatwerk. Om deze reden is het belangrijk verschillende soorten reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Welke soorten reisverzekeringen bestaan er en bij welk soort reizen, reisactiviteiten en reisgedrag passen deze verzekeringen? Bekijk hieronder je opties!

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is geldig gedurende een jaar. Indien je binnen een jaar regelmatig verschillende reizen maakt, zoals stedentrips, een zomervakantie, een weekend weg en wintersport, biedt deze verzekering uitkomst. Ook als je een keer onverwachts op reis gaat is de verzekering geldig. Zo hoef je niet elke keer aan het afsluiten van een reisverzekering te denken en kan je gedurende het jaar de aanvullende modulen afstemmen op je verschillende reizen.

Lees hier meer over de doorlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke reisverzekering, geldig van het begin tot eind van je reis. Alvorens je op reis gaat, sluit je de kortlopende reisverzekering af voor het aantal dagen dat je gaat reizen en kies je de gewenste dekking. Indien je vaker per jaar reist, gemiddeld 21 dagen of meer per jaar, is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger.

Lees hier meer over de kortlopende reisverzekering

Globetrotter verzekering

Indien je een lange reis gaat maken of gaat stage lopen, studeren of werken in het buitenland kan een globetrotter verzekering uitkomst bieden. Deze verzekering is speciaal in het leven geroepen voor mensen die lange tijd in het buitenland verblijven, maanden in plaats van weken. Voorbeelden zijn het maken van een wereldreis, backpacken of het verrichten van au-pair of vrijwilligerswerk. Bij een doorlopende reisverzekering loop je al snel tegen de maximale reisduur aan. Bij het overschrijden van deze reisduur is je verzekering niet meer geldig. Daarnaast zijn doorlopende reisverzekeringen doorgaans niet geldig indien je gaat stage lopen, studeren of werken in het buitenland.

Lees hier meer over de globetrotter verzekering

Allrisk reisverzekering

Een allrisk reisverzekering is de meest uitgebreide variant van een doorlopende reisverzekering. Naast basisdekking voor persoonlijke hulpverlening of bagage zijn alle denkbare aanvullende dekkingen ook meeverzekerd. Ook de meeste onvoorziene kosten waar je tijdens je reis tegenaan loopt worden via de allrisk dekking vergoed.

Reis- en annuleringsverzekering

Ben je op zoek naar een combinatie van een reisverzekering en een annuleringsverzekering? In dat geval is een multirisicoverzekering een optie. Deze combinatieverzekering biedt de mogelijkheid zowel de risico’s ruim voor en tijdens je reis te verzekeren. Op deze manier beperk je de mogelijk hoge kosten van annulering of vroegtijdig afbreken van je reis.

Meer informatie over de reis- en annuleringsverzekering

Pechhulp reisverzekering

Ga je op reis met een motorvoertuig, bijvoorbeeld je auto, motor of camper? Tijdens je reis is het dan fijn te kunnen rekenen op pechhulp indien je met pech langs de weg komt te staan. Veel reisverzekeringen, waaronder de doorlopende en kortlopende reisverzekering, bieden de aanvullende optie om pechhulp dekking af te sluiten. Je kan er ook voor kiezen om de pechhulp verzekering los af te sluiten.

Lees hier meer over de pechhulpreisverzekering

Last minute reisverzekering

Al onderweg naar je bestemming en vergeten een reisverzekering af te sluiten? Geen paniek, er zijn reisverzekering die last minute nog kunnen worden afgesloten. Deze reisverzekering kan je op het laatste moment nog online via je smartphone afsluiten. Zo kan je alsnog met een gerust hart van je vakantie genieten.

Meer informatie over de last minute reisverzekering

Creditcard reisverzekering

Er zijn verschillende creditcardmaatschappijen die een aanvullende reisverzekering aanbieden bij je creditcard. Afhankelijk van het soort creditcard en de maatschappij is je dekking meer of minder uitgebreid. Naast een creditcard reisverzekering dien je vaak wel een kortlopende- of doorlopende reisverzekering af te sluiten voor basisdekkingen als medische kosten of bagage.

Lees hier meer over de creditcard reisverzekering

Soorten reisverzekeringen vergelijken

Wil je verschillende soorten reisverzekeringen met elkaar vergelijken? Selecteer je voorkeuren en bekijk direct de meest passende en voordelige reisverzekering via onze handige vergelijker!

Bekijk onze pagina reisverzekeringen vergelijken