Buitengewone kosten

‘Buitengewone kosten’, de naam zegt het eigenlijk al: kosten die gemaakt worden in incidentele, onverwachte situaties die je niet kon voorzien voordat je op vakantie ging. Het is natuurlijk altijd een domper wanneer er zich onvoorziene, buitengewone kosten voordoen ten tijde van jouw vakantie (en soms kunnen ze nog erg hoog oplopen ook!). Om je hiervoor te behoeden is de module ‘buitengewone kosten’ opgesteld.

Buitengewone kosten en de reisverzekering

Bij de meeste verzekeraars zijn deze ‘buitengewone kosten’ opgenomen in de basisdekking van een reisverzekering. Om daar zeker van te zijn is het raadzaam om de polisvoorwaarden van jouw verzekering na te gaan. Deze zijn veelal op de website van de verzekeraar te vinden. Uiteraard kun je ook altijd contact op nemen met jouw verzekeraar. Wanneer jouw verzekering de ‘buitengewone kosten’ niet in het standaard pakket heeft opgenomen, is het belangrijk om jouw verzekering aan te vullen met een module ‘buitengewone kosten’.

Situaties die vallen onder buitengewone kosten

In de basisdekking van een reisverzekering zijn voornamelijk standaard situaties opgenomen. Echter kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren die moeilijk onder zo’n standaard situatie geschaard kunnen worden. Vaak gaat hierbij om traumatische gebeurtenissen. Voorbeelden zijn:

Vermissingen en reddingsacties

Wanneer er sprake is van een vermissing, dient er een reddingsactie op poten gezet te worden. Natuurlijk is een goede afloop het allerbelangrijkste, maar er zijn wel bepaalde kosten aan verbonden. Het gaat hier onder meer om de inzet van mankrachten en het aanboren van opsporingsmateriaal. Naast de reddingsactie op zich, brengen ook zaken zoals noodgedwongen langer verblijf, het over laten komen van andere familieleden/partners etc. kosten met zich mee. De module ‘buitengewone kosten’ dekt dit soort zaken.

Over laten komen van een familielid/partner

Wanneer er zich een situatie voordoet waarbij een familielid of partner naar de vakantiebestemming gehaald moet worden i.v.m. ziekenhuisopname of vermissing, brengt dit kosten met zich mee. Ook deze worden vergoed door de module ‘buitengewone kosten’.

Vervoer van de patiënt

Wanneer een van de reizigers onverhoopt in het ziekenhuis terecht komt na een ongeval of ziekte, dient deze in sommige gevallen op een speciale manier naar het thuisland vervoerd te worden. Denk hierbij aan speciaal vervoer wanneer iemand niet uit het ziekenhuisbed mag of door bepaalde breuken niet met de bus, de auto of het vliegtuig vervoerd kan worden. Er wordt dan een speciale vorm van vervoer zoals een ambulance of een gipsvlucht georganiseerd.

Vervoer van overledene

Het overlijden van iemand gedurende zijn of haar vakantie is natuurlijk het meest traumatische scenario dat denkbaar is. Wanneer dit gebeurt, neemt de reisverzekering alles wat geregeld moet worden uit handen van de gedupeerden. Zo nemen zij het vervoer van het lichaam van de overledene op zich en worden alle bureaucratische zaken afgehandeld. Ook de kosten die gemaakt worden in een dergelijke situatie worden gedekt door de module ‘buitengewone kosten’.

Kortom: de module ‘buitengewone kosten’ dekt de kosten die gemaakt worden in zeer buitengewone situaties gedurende de vakantie.

Hulp van Alarmcentrale

Wanneer er zich een buitengewone situatie voordoet is het raadzaam om gelijk de Alarmcentrale van jouw reisverzekeraar te alarmeren. Ten eerste wordt je gelijk voorzien van persoonlijke hulpverlening en ten tweede kunnen ze je ook op de hoogte stellen van de kosten die vergoed zullen worden op basis van de polis van de reisverzekering. Zo kun je ook gelijk een betalingsregeling treffen.

Natuurlijk ga je niet vanuit dat er wat gebeurt ten tijde van jouw vakantie. Wel kan een goede reisverzekering onbewust een extra gevoel van zekerheid en veiligheid bieden. Natuurlijk in financieel opzicht, wat betreft de afbetaling van incidentele kosten, maar vooral de wetenschap dat je altijd op de hulp van de Alarmcentrale kunt rekenen is veel waard.

Voor nu wensen wij jou een onbezorgde vakantietijd toe!

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.