Op wintersport! Wat is er allemaal verzekerd?

Je gaat binnenkort op wintersport, een heerlijk vooruitzicht! Wellicht heb je al een reisverzekering met aanvullende wintersportdekking gedacht, misschien ben je het aanbod bij de verschillende verzekeraars nog aan het vergelijken. Handig om te weten is welke wintersport-specifieke dekkingen, die misschien niet altijd even duidelijk uit de polisvoorwaarden naar voren komen, een reisverzekering zoal biedt. In dit artikel lees je er meer over!

Reisverzekering met aanvullende wintersportdekking

Over het algemeen bieden kortlopende- dan wel doorlopende reisverzekeringen niet zonder meer dekking voor de risicovolle activiteiten die je onderneemt tijdens je wintersportvakantie. Juist door het verhoogde risico op eventuele ongevallen hebben reisverzekeraars de aanvullende wintersportdekking in het leven geroepen. Veel mensen denken bij de dekking van de aanvullende wintersportdekking op de reisverzekering aan bijvoorbeeld:

 • Beschadigde of verloren gegane bagage;
 • De vergoeding van de noodzakelijke hulpverlening: onder meer pisteredding of gipsvlucht;
 • Aanvullende medische kosten.

Een aantal bijzondere dekkingen uitgelicht

Ook minder in het oog springende dekkingen verdienen de aandacht! In onderstaand overzicht hebben wij om deze reden een aantal bijzondere dekkingen vanuit de aanvullende wintersportdekking van verschillende de reisverzekeringen uitgelicht.

Ziekte of vervroegde terugreis naar huis Ben je aantoonbaar ziek geweest tijdens je vakantie of is er een naaste overleden waardoor je de reis vroegtijdig af dient te breken? In dit geval heb je (gedeeltelijk) geen gebruik kunnen maken van je skipas, de eventueel gehuurde skiuitrusting en skilessen. De kosten die je hier voor hebt gemaakt kunnen, voor het aantal ongebruikte dagen, voor vergoeding in aanmerking komen. In veel gevallen geldt voor deze kostenpost geen maximale vergoeding.

Wintersportuitrusting Een wintersportuitrusting kan je (gedeeltelijk) zelf meenemen of ter plaatse huren. Neem je zelf een deel van de wintersportuitrusting mee? In dat geval vallen deze spullen onder de bagagedekking van de aanvullende wintersportdekking van je reisverzekering. Krijg je te maken met schade aan je wintersportuitrusting of diefstal? In dat geval krijg je een vergoeding via je reisverzekering onder de volgende voorwaarden:

 • Er geldt een maximale vergoeding per persoon en/of verzekeringspolis indien je met meerdere personen verzekerd bent op dezelfde polis;
 • Er geldt een maximale vergoeding voor bagage.

Dakkoffer met wintersportuitrusting Een dakkoffer is uitermate geschikt voor het meenemen van bijvoorbeeld ski’s en/of snowboards. Probeer erg zware objecten wel te mijden uit de dakkoffer, zowel voor de veiligheid als voor rijcomfort. In hoeverre krijg je schade aan/diefstal van de dakkoffer of spullen in de koffer vergoed?

 • Op het moment dat je de auto (’s nachts) onbeheerd achterlaat en de dakkoffer met waardevolle spullen niet leeghaalt, krijg je via de reisverzekering geen vergoeding voor de gestolen spullen;
 • Ook de dakkoffer zelf dient goed te zijn bevestigd aan de auto om te voorkomen dat deze een makkelijke prooi voor diefstal wordt;
 • Schade aan je dakkoffer of bij diefstal krijg je in meer of mindere mate bij verschillende reisverzekeraars vergoed: de vergoeding varieert van €200,- tot maximaal €7.000,-.

Vergelijk direct de verschillende vergoedingen voor aanvullende wintersportdekking bij reisverzekeraars in onze top 5 reisverzekeringen.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

 • Goedkoopste bovenaan
 • Vergelijken op inhoud en prijs
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.