Voedselvergifiting

Ga je op vakantie dan hoop je natuurlijk dat je een onbezorgde reis tegemoet gaat. Op vakantie heb je helaas een grotere kans om ziek te worden. Gelukkig kan je deze kans minimaliseren als je de juiste voorbereidingen treft. In dit artikel geven we je hiervoor een aantal tips and tricks. Daarnaast geven we je advies voor het geval je toch ziek wordt op reis.

Checks vooraf

De belangrijkste voorbereidingen om niet ziek te worden op vakantie doe je al voordat je op reis gaat. Check in de eerste plaats of je geen inentingen nodig hebt. Om te zorgen dat je niet ziek wordt, is het ook belangrijk om te weten of je in het land waar je naartoe gaat uit de kraan kunt drinken. Daarnaast kan je langs de huisarts of apotheek gaan om preventief wat middelen aan te schaffen, mocht je toch ziek worden op reis. Zorg dat je altijd diarreeremmers mee hebt en middelen tegen uitdroging, zoals OSR. Zo heb je, mocht je een voedselvergiftiging oplopen, in ieder geval de belangrijkste middelen bij de hand.

Op vakantie

Ben je goed voorbereid op pad gegaan en op je vakantiebestemming aangekomen? Was dan regelmatig je handen en doe dit sowieso altijd nadat je een openbaar toilet hebt bezocht. Om te voorkomen dat je een voedselvergiftiging oploopt is drinken van schoon water erg belangrijk. Ook is het van belang dat je goed gegaard voedsel eet. In een restaurant heb je hier niet altijd zicht op. Om deze reden adviseren sommige reisgidsen dat het in warmere landen helemaal geen gek idee is om juist op straat te eten in plaats van in restaurants. Hier kun je namelijk zien hoe je eten gegaard wordt en of het voedsel vers is voordat het de pan in gaat.

Toch ziek

Heb je op alles gelet, maar word je helaas toch ziek dan kunnen diarreeremmers wellicht uitkomst bieden. Let erop dat je niet uitdroogt en houd ook goed in de gaten of je geen koorts erbij krijgt. Duren je klachten langer dan twee dagen, dan is het verstandig om contact op te nemen met een medisch specialist. In het buitenland kan het soms lastig zijn om met een dokter te communiceren en om deze reden is het verstandig om voor vertrek het nummer van je verzekeraar te noteren. Met de alarmcentrale kun je namelijk ook bellen, zij zijn dag en nacht bereikbaar en kunnen je van goed advies voorzien in je eigen taal.

Reisverzekering

Mocht je onverhoopt ziek worden op reis en een dokter moeten raadplegen? Dan dekt je Nederlandse zorgverzekering alleen het bedrag dat een vergelijkbaar consult in ons land kost. Zijn de vergoedingen hoger dan kan dit vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering of je reisverzekering. Vooral in een land als Amerika kunnen de zorgkosten flink oplopen, dus check altijd voor vertrek of je goed verzekerd bent.

Inhoudsopgave

Vergelijk alle reisverzekeringen

Ga goed voorbereid op reis. Regel het direct.

  • Goedkoopste bovenaan
  • Vergelijken op inhoud en prijs
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Reisverzekering vergelijken

Dé reisverzekering specialist

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in reisverzekeringen. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over reisverzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk Erkend Vergelijker.

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Peter Vermeulen. Hij is meer dan 10 jaar werkzaam voor Reisverzekeringen.nl en specialist op het gebied van reisverzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.